Αυστραλία: Τρεις νεκροί από τη συντριβή του πυροσβεστικού αεροσκάφους
Κόσμος

Αυστραλία: Τρεις νεκροί από τη συντριβή του πυροσβεστικού αεροσκάφους

Το C-130 Hercules, το πυροσβεστικό αεροσκάφος, το οποίο χάθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης πυρκαγιάς σε αλπική περιοχή της νοτιοανατολικής πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, συνετρίβη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι τρεις επιβαίνοντες, ανακοίνωσαν οι αρχές της Αυστραλίας.

Και τα τρία θύματα ήταν Αμερικανοί πολίτες, σύμφωνα με τις  αυστραλιανές αρχές, οι οποίες ωστόσο δεν είναι ακόμη σε θέση να γνωστοποιήσουν για ποιον λόγο συνετρίβη το αεροπλάνο.

«Φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένας επιζών μετά τη συντριβή του αεροσκάφους στην περιοχή Σνόουι Μονάρο», δήλωσε ο επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος της πολιτείας, ο Σέιν Φιτζσίμονς.

Η συντριβή ανεβάζει τον αριθμό των θανάτων από τις εκατοντάδες πυρκαγιές στην Αυστραλία από τον Σεπτέμβριο στους 32. Υπολογίζεται ότι περίπου ένα δισεκατομμύριο ζώα έχασαν τη ζωή τους, ενώ οι πυρκαγιές έχουν αποτεφρώσει 2.500 σπίτια και συνολική δασική έκταση ίση με το ένα τρίτο της Γερμανίας.

Περισσότερα από 80 πύρινα μέτωπα μαίνονται στη Νέα Νότια Ουαλία, καθώς επιστρέφει το κύμα καύσωνα και οι ισχυροί άνεμοι.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, BBC

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet