Αυστραλία: Φύτευση ενός δισ. δένδρων για την επίτευξη κλιματικών στόχων
Κόσμος

Αυστραλία: Φύτευση ενός δισ. δένδρων για την επίτευξη κλιματικών στόχων

Η Αυστραλία σκοπεύει να φυτέψει ένα δισεκατομμύριο δέντρα μέχρι το 2050, ως μέρος ενός νέου σχεδίου δενδροφύτευσης της κυβέρνησης, για να βοηθήσει τη χώρα να επιτύχει τους κλιματικούς στόχους της συμφωνίας του Παρισίου.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, μία μαζική δενδροφύτευση τέτοιας κλίμακας θα συνέβαλε στη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου κατά 18 εκατομμύρια τόνους ετησίως έως το 2030, σε μια χώρα που σήμερα παράγει πάνω από 500 εκατομμύρια τόνους ισοδυνάμου διοξειδίου του άνθρακα τον χρόνο.

Το σχέδιο των Περιφερειακών Κέντρων Δασονομίας της χώρας θα δημιουργήσει επίσης θέσεις εργασίας σε έναν τομέα που συμβάλλει στην εθνική οικονομία περισσότερο από 23 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (14,5 δισεκατομμύρια ευρώ), δήλωσε ο πρωθυπουργός Σκοτ ​​Μόρρισον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Αυστραλία διαθέτει την έβδομη μεγαλύτερη δασική έκταση στον κόσμο, καλύπτοντας το 17% της συνολικής της έκτασης, σύμφωνα με την δασική έκθεση της κυβέρνησης για το 2018.

Ο Μόρρισον δήλωσε ότι η Αυστραλία θα ανταποκριθεί άνετα στο στόχο της Συμφωνίας του Παρισίου για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 26% έως 28% έως το 2030, σε σχέση με τα επίπεδα του 2005, αλλά η αντιπολίτευση κατηγορεί το Συντηρητικό Κόμμα ότι δεν έχει ακόμη ορίσει συγκεκριμένες πολιτικές για να γίνει αυτό. Εκθέσεις από διάφορες ανεξάρτητες αρχές προειδοποιούν ότι η χώρα θα χάσει τον στόχο εάν δεν εντείνει τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Η σημασία του άνθρακα για την αυστραλιανή οικονομία αποτελεί εμπόδιο στις σοβαρές προσπάθειες για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, λένε οι περιβαλλοντολόγοι. Η χώρα εξακολουθεί να παίρνει περίπου τα δύο τρίτα της ενέργειάς της από τον άνθρακα, ο οποίος αποτελεί επίσης το μεγαλύτερο προϊόν εξαγωγών της εγχώριας οικονομίας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet