Βία χωρίς τέλος στο Μεξικό: Έντεκα πτώματα εντοπίστηκαν κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ
Κόσμος

Βία χωρίς τέλος στο Μεξικό: Έντεκα πτώματα εντοπίστηκαν κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ

Μαίνεται η βία στο Μεξικό. Έντεκα πτώματα εντοπίστηκαν την Παρασκευή σε πόλη κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ, λίγες μέρες πριν μια προγραμματισμένη επίσκεψη του εκλεγμένου προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ σε μια σειρά συναντήσεων που πρόκειται να έχει με στόχο την καταστολή της βίας.

Τα πτώματα οχτώ ανδρών και τριών γυναικών βρέθηκαν σε ένα σπίτι στη πόλη Σιουδάδ Χουάρες, ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση της βόρειας Πολιτείας Τσιουάουα, σημειώνοντας ότι είναι θύματα ανθρωποκτονίας. Το περιστατικό είναι πιθανό να σχετίζεται με συγκρούσεις μεταξύ εγκληματικών οργανώσεων, πρόσθεσε η ανακοίνωση. Το γραφείο του εισαγγελέα ερευνά τις δολοφονίες και τις ταυτότητες των θυμάτων.

Να σημειωθεί ότι η Σιουδάδ Χουάρες αποτελεί για πολλά χρόνια μια από τις μεξικανικές πόλεις που έχουν γίνει διαβόητες εξαιτίας της βίας των συμμοριών και συγκρίνεται με εμπόλεμη ζώνη.

Την Τρίτη ο πρόεδρος Ομπραδόρ αναμένεται να φτάσει στη Σιουδάδ Χουάρες για να έχει μια σειρά συζητήσεων με στόχο την προώθηση της ειρήνης. Στις συζητήσεις θα παρευρεθούν μεταξύ άλλων θύματα εγκλημάτων, εκπρόσωποι των αρχών, ακαδημαϊκοί και θρησκευτικές οργανώσεις.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet