Βαρκελώνη: Αναφορές για τουλάχιστον 13 νεκρούς
Κόσμος

Βαρκελώνη: Αναφορές για τουλάχιστον 13 νεκρούς

Πληροφορίες για τουλάχιστον 13 νεκρούς και περίπου 20 τραυματίες στην επίθεση με το φορτηγάκι στην τουριστική περιοχή Ράμπλας, στο κέντρο της Βαρκελώνης, μεταδίδει η ισπανική εφημερίδα «El Pais», επικαλούμενη πηγές από την αστυνομία της Βαρκελώνης.

Τις ίδιες πληροφορίες μετέδωσε και ο ραδιοφωνικός σταθμός της Βαρκελώνης «Cadena Ser Radio», επικαλούμενος επίσης αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «La Vanguardia», οι νεκροί είναι τουλάχιστον 12.

Μέχρι στιγμής, η αστυνομία, η οποία αντιμετωπίζει το περιστατικό ως τρομοκρατικό, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, χωρίς να δώσει προς το παρόν συγκεκριμένο αριθμό θυμάτων.

Σύμφωνα με ισπανικά μέσα ενημέρωσης, λίγα λεπτά μετά από το περιστατικό με το φορτηγάκι, ένοπλος εισέβαλε σε μπαρ. Νωρίτερα, η εφημερίδα «El Periodico» έκανε λόγο για δύο υπόπτους που έχουν οχυρωθεί μέσα σε ένα μπαρ και ανταλλαγές πυρών. Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, υπάρχουν 20 – 25 τραυματίες.

Κατά την «El Pais», σε έξελιξη βρίσκεται έρευνα για τον εντοπισμό του οδηγού του οχήματος, ο οποίος φέρεται να έχει διαφύγει, αλλά και για να βρεθεί ένα δεύτερο φορτηγάκι, το οποίο ενδέχεται να εμπλέκεται στο περιστατικό.

Οι Αρχές έχουν αποκλείσει το σημείο, ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην περιοχή για να περιθάλψουν τους τραυματίες, ενώ τα καταστήματα έχουν κατεβάσει ρολά για να προστατέψουν τους πελάτες τους από ενδεχόμενο κίνδυνο.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Καταλωνίας ζήτησαν να κλείσουν άμεσα οι σταθμοί του μετρό και του σιδηρόδρομου στην περιοχή γύρω από το σημείο του περιστατικού.

Έχουν προχωρήσει ακόμη σε συστάσεις σε πολίτες και επισκέπτες να αποφεύγουν την ευρύτερη περιοχή της πλατείας Καταλωνίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο οδηγός του οχήματος φέρεται να έχει διαφύγει.

Κατά την ισπανική εφημερίδα «El Pais», το βαν διένυσε 530 μέτρα παρασύροντας πεζούς, προτού σταματήσει την πορεία του.

Σε συνεχή επαφή ο Ραχόι

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες έπειτα από την επίθεση στη Βαρκελώνη και χαρακτήρισε προτεραιότητα το να προσφερθεί φροντίδα στους ανθρώπους που έχουν τραυματιστεί.

Από τον Ιούλιο του 2016 τζιχαντιστές έχουν χρησιμοποιήσει οχήματα με τα οποία έπεσαν πάνω σε κόσμο σε επιθέσεις στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα τον θάνατο 100 και πλέον ανθρώπων στη Νίκαια, το Βερολίνο, το Λονδίνο και τη Στοκχόλμη.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet