Βενεζουέλα: Μία νεκρή από πυροβολισμούς στρατιωτών στα σύνορα με Βραζιλία
Κόσμος

Βενεζουέλα: Μία νεκρή από πυροβολισμούς στρατιωτών στα σύνορα με Βραζιλία

Μία νεκρή και 12 τραυματίες είναι ο απολογισμός συγκρούσεων στα σύνορα της Βραζιλίας – Βενεζουέλας, με τις αστυνομικές δυνάμεις να ανοίγουν πυρ κατά διαδηλωτών που εναντιώνονται στο κλείσιμο των συνόρων, εν όψει της ανθρωπιστικής βοήθειας που στέλνουν αύριο οι ΗΠΑ προς τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters o δήμαρχος της πόλης Γκραν Σαμπάνα, Εμίλιο Γκονζάλες, αναγνώρισε τη γυναίκα που πυροβολήθηκε σήμερα, ως μέλος μιας αυτόχθονης κοινότητας.

Παράλληλα, ο Γκονζάλες τόνισε ότι οι ντόπιοι συγκρούστηκαν με άνδρες του στρατού και της εθνικής φρουράς της Βενεζουέλας, την ώρα που μονάδες του στρατού και τανκς κινούνταν προς τα σύνορα

Μία μέρα νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, διέταξε το κλείσιμο των συνόρων της χώρας του με τη Βραζιλία, σημειώνοντας πως εξετάζεται το κλείσιμο των συνόρων και με την Κολομβία. Το Καράκας έχει ήδη ανακοινώσει το κλείσιμο των θαλάσσιων συνόρων με τις Ολλανδικές Αντίλλες, στην Καραϊβική.

Η απόφαση του Μαδούρο έρχεται τη στιγμή που ο αυτοανακηρυχθείς μεταβατικός πρόεδρος και επικεφαλής της εθνοσυνέλευσης προανήγγειλε πως θα μεταβεί στα σύνορα με την Κολομβία, προκειμένου να παραλάβει ανθρωπιστική βοήθεια από τις ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της βραζιλιάνικης προεδρίας, στρατηγό ε.α. Οτάβιου Σαντάνα ντο Χέγκου Μπάχους, τα τρόφιμα και τα φάρμακα θα παραμείνουν αποθηκευμένα στην παραμεθόρια πόλη Πακαράιμα ωσότου ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, ο Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της χώρας του την 23η Ιανουαρίου, να μπορέσει να στείλει φορτηγά για να παραλάβουν τη βοήθεια.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet