Βουλγαρία: Ομολόγησε τον βιασμό και φόνο της δημοσιογράφου ο 20χρονος
Κόσμος

Βουλγαρία: Ομολόγησε τον βιασμό και φόνο της δημοσιογράφου ο 20χρονος

Κατηγορίες για τον φόνο και τον βιασμό της Βικτόρια Μαρίνοβα απαγγέλθηκαν σήμερα σε βάρος του άνδρα που συνελήφθη πρόσφατα στη Γερμανία, στο πλαίσιο της έρευνας για τον θάνατο της 30χρονης Βουλγάρας δημοσιογράφου.

Ο ύποπτος, ηλικίας 20 ετών, παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου της πόλης Ρούσε, στη βόρεια Βουλγαρία, όπου οι δικαστές διέταξαν την παράταση της προφυλάκισής του.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του δικαστηρίου, ο Σεβερίν Κρασιμίροφ δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Ναι, είμαι ένοχος. Είμαι συντετριμμένος, δεν μπορώ να πιστέψω πώς το έκανα». Πρόσθεσε ότι δε θυμάται τίποτα, είπε όμως πως είχε επιτεθεί στη Μαρίνοβα, χτυπώντας τη στο πρόσωπο.

Ο Κρασιμίροφ διώκεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και βιασμό, ανέφερε το δικαστήριο.

Η σορός της Βικτόρια Μαρίνοβα, παρουσιάστριας σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι του Ρούσε, εντοπίστηκε στις 6 Οκτωβρίου σε πάρκο κοντά στις όχθες του Δούναβη στο Ρούσε, μια μεγάλη πόλη στα σύνορα με τη Ρουμανία.

Ο Σεβερίν Κρασιμίροφ συνελήφθη τρεις ημέρες αργότερα στη βόρεια Γερμανία μετά την εσπευσμένη αναχώρησή του από τη Βουλγαρία. Οι ερευνητές τον εντόπισαν κυρίως από ίχνη DNA.

Η δολοφονία αυτή, η τρίτη με στόχο δημοσιογράφο μέσα σε έναν χρόνο στην Ευρώπη, προκάλεσε κατακραυγή στη διεθνή κοινότητα, η οποία υποψιάζεται ότι συνδέεται με την επαγγελματική δραστηριότητα του θύματος.

Το σενάριο αυτό δεν προκρίνεται από τη βουλγαρική δικαιοσύνη, για την οποία «οι αποδείξεις δείχνουν αυθόρμητη επίθεση για σεξουαλική κακοποίηση».

Η εισαγγελέας του Ρούσε, Κρεμένα Κολιτσόβα, δήλωσε σήμερα στο δικαστήριο ότι, σύμφωνα με τις ιατρικές εξετάσεις και τα στοιχεία της έρευνας, η δημοσιογράφος είχε δεχθεί επτά χτυπήματα με γροθιά στο πρόσωπο και είχε ένα κάταγμα στη μύτη, που της προκάλεσε ασφυξία. Αίμα του θύματος βρέθηκε, επίσης, στα ρούχα του υπόπτου, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Σύμφωνα με Γερμανούς ερευνητές, ο Κρασιμίροφ παραδέχθηκε ότι «λογομάχησε με το θύμα», ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών και παραδέχθηκε ότι χτύπησε στο πρόσωπο τη γυναίκα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet