Βραζιλία: 200 αγνοούμενοι μετά από κατάρρευση φράγματος σε ορυχείο
Κόσμος

Βραζιλία: 200 αγνοούμενοι μετά από κατάρρευση φράγματος σε ορυχείο

Αστυνομικοί και πυροσβέστες αναζητούν ίχνη των περίπου 200 ανθρώπων οι οποίοι αγνοούνται μετά την κατάρρευση ενός φράγματος τελμάτων σε ορυχείο σιδηρομεταλλεύματος της εταιρείας «Vale SA» στην πολιτεία Μίνας Ζεράις, στη νοτιοδυτική Βραζιλία.

Μεταξύ των αγνοούμενων είναι και 100 εργαζόμενοι στο ορυχείο οι οποίοι γευμάτιζαν στον χώρο των διοικητικών υπηρεσιών της εταιρείας όταν ένας χείμαρρος λάσπης και νερού σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο Πέντρο Αϊχάρα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί νεκροί.

«Η βασική ανησυχία μας τώρα είναι να βρούμε γρήγορα τους αγνοούμενους», είπε ο Αϊχάρα, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι GloboNews. Όπως εξήγησε, δύο φράγματα απορριμμάτων που βρίσκονταν χαμηλότερα έσπασαν επίσης, αφού κατέρρευσε το μεγάλο.

Δεκάδες άνθρωποι παγιδεύτηκαν στις περιοχές που έχουν κατακλυστεί από τις λάσπες. Οι διασώστες, με ελικόπτερα, προσπαθούν να ανασύρουν τους παγιδευμένους. Μεταξύ αυτών ήταν και μία γυναίκα που έσπασε τον μηρό της και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, μαζί με άλλους οκτώ τραυματίες.

Η λάσπη – απορρίμματα που παράγονται κατά τη διαδικασία εξόρυξης – έχει πλήξει και ορισμένες περιοχές της κοινότητας Βίλα Φορτέκο, κοντά στην πόλη Μπρουμαντίνιου. Οι αρχές έδωσαν εντολή στους κατοίκους που ζουν σε συνοικίες με χαμηλό υψόμετρο να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Σε βίντεο που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά κανάλια της Βραζιλίας διακρίνονται άνθρωποι να τρέχουν για να γλιτώσουν, καθώς ο χείμαρρος κατακλύζει δρόμους και χωράφια.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet