Βρετανία: Η χώρα 2-3 εβδομάδες πίσω από την Ιταλία – Οι ευπαθείς ομάδες καλούνται να μείνουν σπίτι για 3 μήνες
REUTERS/SIMON DAWSON
Κόσμος

Βρετανία: Η χώρα 2-3 εβδομάδες πίσω από την Ιταλία – Οι ευπαθείς ομάδες καλούνται να μείνουν σπίτι για 3 μήνες

Σε μία εμφανή αλλαγή στάσης και έχοντας δεχθεί σφοδρότατη κριτική για αδύναμη και πολύ καθυστερημένη απάντηση στην επιδημία του «Covid-19», o Bρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, προειδοποιεί τώρα τους πολίτες ότι πρέπει όλοι να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα για να βγει χώρα όρθια από την κρίση. 

«Η Βρετανία βρίσκεται μόλις δύο ή τρεις εβδομάδες πίσω από την Ιταλία στην εξάπλωση του κορωνοϊού» τόνισε σε δήλωσή του σε κυριακάτικες εφημερίδες και προειδοποίησε ότι θα δοκιμαστούν τα όρια του εθνικού συστήματος υγείας. «Αν δεν δράσουμε από κοινού, αν δεν κάνουμε την ηρωική και συλλογική εθνική προσπάθεια να επιβραδύνουμε την εξάπλωση, τότε είναι πολύ πιθανό το ίδιο μας το εθνικό σύστημα υγείας να υπερφορτωθεί με παρόμοιο τρόπο» διεμήνυσε. 

Παράλληλα η κυβέρνηση εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους, που θεωρούνται ότι είναι ανήκουν στην πιο ευάλωτη μερίδα του πληθυσμού, να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους για τρεις μήνες. 

«Έως και 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι στη Βρετανία που έχουν προσδιοριστεί από το Eθνικό Σύστημα Υγείας ότι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρών ασθενειών εάν μολυνθούν με κορωνοϊό, θα πρέπει να μείνουν σπίτι για να προστατευθούν» αναφέρει η ανακοίνωση. 

«Αυτή θα είναι μια περίοδος ιδιαίτερα βασανιστική για όσους πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας και για αυτό λαμβάνουμε επείγουσα δράση για να διασφαλίσουμε ότι οι εξαιρετικά ευάλωτοι λαμβάνουν επιπλέον μέτρα για να προστατεύσουν τους εαυτούς» σχολίασε ο υπουργός Στέγασης, Ρόμπερτ Τζένρικ. Σημείωσε δε ότι στους πλέον ευάλωτους ανθρώπους θα μπορούν να παραδίδονται τρόφιμα και φάρμακα στο σπίτι. 

Υπενθυμίζεται ότι 233 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον «Covid-19» στη Βρετανία. Από την Παρασκευή αποφασίστηκε να κλείσουν εκπαιδευτικά ιδρύματα, παμπ, εστιατόρια, θέατρα, κινηματογράφοι και άλλοι χώροι αναψυχής. 

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet