Βρετανία: Κατηγορίες σε βάρος 53χρονου για το ύποπτο πακέτο στις εγκαταστάσεις της AstraZeneca
Κόσμος

Βρετανία: Κατηγορίες σε βάρος 53χρονου για το ύποπτο πακέτο στις εγκαταστάσεις της AstraZeneca

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν εναντίον ενός άνδρα μετά την αποστολή ύποπτου πακέτου σε εργοστάσιο στην Ουαλία, που παρασκευάζει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της AstraZeneca.

Η αστυνομία του Κεντ ανακοίνωσε ότι ο 53χρονος Άντονι Κόλινς κατηγορείται ότι ταχυδρόμησε το πακέτο, το οποίο ερευνήθηκε στη συνέχεια από ομάδα πυροτεχνουργών.

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει ότι το πακέτο δεν περιείχε κάποια «λειτουργική συσκευή».

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη εκκενώθηκαν οι εγκαταστάσεις που χρησιμοποιεί η AstraZeneca στην Ουαλία εξαιτίας ύποπτου πακέτου, κάτι το οποίο οδήγησε σε προσωρινή αναστολή της λειτουργίας τους.

Το εργοστάσιο Wockhardt στο Ρέξαμ είναι υπεύθυνο για την τελική φάση της παραγωγής των εμβολίων και συγκεκριμένα για την τοποθέτησή τους μέσα σε φιαλίδια ή σε σύριγγες και τη συσκευασία τους.

Η AstraZeneca έχει συμφωνήσει να προμηθεύσει τη Βρετανία με 100 εκατομμύρια δόσεις από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το οποίο παρασκεύασε μαζί με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Η φαρμακοβιομηχανία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαμάχη με την Ε.Ε. έπειτα από τη μείωση των προμηθειών του εμβολίου της προς το μπλοκ, λόγω κάποιων ζητημάτων με την παραγωγή στο εργοστάσιό της στο Βέλγιο.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet