Β. Γιανουκόβιτς: «Φασίστες με ανάγκασαν να φύγω»
Κόσμος

Β. Γιανουκόβιτς: «Φασίστες με ανάγκασαν να φύγω»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο έκπτωτος πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, από την πόλη Rostov της Ρωσίας, μιλώντας μάλιστα ρώσικα. «Θα συνεχίσω τη μάχη για το μέλλον της Ουκρανίας, απέναντι σε όσους προσπαθούν να επιβάλουν τον φόβο και να τρομοκρατήσουν τον λαό», ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους Ουκρανούς πολίτες.

Ο Β. Γιανουκόβιτς υποστήριξε ότι μια μειοψηφία από φασίστες διαδηλωτές κατέλαβε την εξουσία στην Ουκρανία και αμφισβήτησε τη νομιμότητα του νέου κοινοβουλίου.

Όπως τόνισε κανείς δεν τον απέπεμψε από το αξίωμά του προέδρου, αλλά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Ουκρανία και να καταφύγει στη Ρωσία.

Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες στη Δύση, χαρακτηρίζοντας ανεύθυνη τη στάση της, η οποία προκάλεσε την κρίση στην πλατεία της Ανεξαρτησίας του Κιέβου.

Ο Β. Γιανουκόβιτς δήλωσε ότι η νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας δεν νομιμοποιείται.

Αναφερόμενος στα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Κριμαία, ο έκπτωτος πρόεδρος δήλωσε ότι αποτελούν φυσική αντίδραση στη συμμορία των γκάνγκστερ που έχει καταλάβει την εξουσία στο Κίεβο.

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση για ηρεμία, τονίζοντας ότι η περιοχή της Κριμαίας πρέπει να παραμείνει αυτόνομη.

Ξεκαθάρισε ότι δεν θα ζητήσει τη στρατιωτική στήριξη της Ρωσίας, ενώ αποκάλυψε ότι δεν έχει συναντήσει τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά έχουν επικοινωνήσει τηλεφωνικά και πρόκειται να συναντηθούν.

Οι Ρώσοι αρνούνται ότι κατέλαβαν αεροδρόμια στην Κριμαία

Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας αρνήθηκε ότι οι δυνάμεις του ενεπλάκησαν στην κατάληψη ή τον αποκλεισμό του στρατιωτικού αεροδρομίου στη Σεβαστούπολης της Κριμαίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Καμία μονάδα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας δεν έχει μετακινηθεί προς το αεροδρόμιο, πολλώ δε μάλλον δεν έλαβε μέρος στον αποκλεισμό του», δήλωσε εκπρόσωπος του ρωσικού στόλου στο πρακτορείο Interfax, μετά την ανακοίνωση του Oυκρανού υπουργού Εσωτερικών ότι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις κατέλαβαν δύο αεροδρόμια στην Κριμαία, κάνοντας λόγο για εισβολή.

Στα 1.500 δολ. το ημερήσιο όριο ανάληψης στους λογαριασμούς όψεως συναλλάγματος

Στα 1.500 δολ. το ημερήσιο όριο ανάληψης στους λογαριασμούς όψεως συναλλάγματος – Έρχονται αντιλαϊκά μέτρα. Η ουκρανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει «πολύ αντιδημοφιλή μέτρα» στην οικονομία, διαμηνύει ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Αρσένι Γιατσιένιουκ.

«Προτεραιότητα μας αποτελεί η συνεργασία με το ΔΝΤ και η ικανοποίηση των όρων της χρηματοδότησης», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Εν τω μεταξύ, η Κεντρική Τράπεζα της Ουκρανίας, ανακοίνωσε την επιβολή ορίου αναλήψεως στους λογαριασμούς όψεως συναλλάγματος, στα 1.500 δολ. ημερησίως.

Παράλληλα, έσπευσε να επισημάνει πως η χώρα διαθέτει επαρκή αποθέματα προκειμένου να αποπληρώσει τους πιστωτές της αλλά και να διαβεβαιώσει ότι οι τράπεζες της χώρας θα εφοδιαστούν με την απαραίτητη ρευστότητα.

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να τεθούν περιορισμοί στην ανάληψη χρημάτων από τις τράπεζες.

Πηγή: www.bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet