Γάζα: Κορυφώνεται η ένταση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης – Περίπου 200 νεκροί σε μία εβδομάδα
reader.gr
Κόσμος

Γάζα: Κορυφώνεται η ένταση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης – Περίπου 200 νεκροί σε μία εβδομάδα

Εξαιρετικά δύσκολη ήταν και η χθεσινή νύχτα στη Λωρίδα της Γάζας, με τους Παλαιστινίους να κάνουν λόγο για την πλέον αιματηρή στην περίπου μία εβδομάδα αραβοϊσραηλινών εχθροπραξιών. Την ίδια ώρα, το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι το κτήριο που στέγαζε γραφεία των Al Jazeera και Associated Press και χτυπήθηκε αποτελούσε κρησφύγετο μελών της Χαμάς. 

Τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα 17/5, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία σφυροκόπησε τη Λωρίδα της Γάζας με δεκάδες πλήγματα μέσα σε μερικά λεπτά, προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σημειώνεται, παράλληλα, ότι το χθεσινό βράδυ έλαβε χώρα επίθεση σε κεντρικό δρόμο της Γάζας, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν 3 διαφορετικά κτήρια και να υπάρξουν σημαντικές ανθρώπινες απώλειες, αλλά και τραυματισμοί. Το σαββατοκύριακο, παράλληλα, σημειώθηκε και επίθεση σε μπλόκο αστυνομικών στο Ισραήλ με αποτέλεσμα δύο άνδρες των ισραηλινών αρχών ασφαλείας να πέσουν νεκροί.

42 νεκροί μέσα σε μία ημέρα

Από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, όποτε ξεκίνησε ο νέος κύκλος αίματος στη Λωρίδα της Γάζας, τη χθεσινή νύχτα καταγράφηκαν οι περισσότερες ανθρώπινες απώλειες. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, 42 Παλαιστίνιοι -ανάμεσά τους τουλάχιστον οκτώ παιδιά και δύο γιατροί- σκοτώθηκαν από ισραηλινές επιθέσεις.

Συνολικά, από τη 10η Μαΐου έχουν σκοτωθεί 197 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 58 παιδιών, ενώ έχουν τραυματιστεί πάνω από 1.200. Στην ισραηλινή πλευρά, οι αρχές κάνουν λόγο για 10 νεκρούς, ανάμεσά τους δύο παιδιά, και 282 τραυματίες.

To Ισραήλ βομβάρδισε το σπίτι πολιτικού ηγέτη της Χαμάς

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε, άλλωστε, την Κυριακή ότι βομβάρδισε την οικία του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, Γιαχία Σίνουαρ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει αν αυτός βρισκόταν μέσα στο σπίτι. Ο στρατός «επιτέθηκε στην οικία του Γιαχία Σίνουαρ και του αδελφού του, ενός τρομοκράτη», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός. 

Σημειώνεται ότι στις αεροπορικές επιδρομές των Ισραηλινών στη Γάζα την Κυριακή σκοτώθηκαν τουλάχιστον 26 άνθρωποι.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet