Γάζα: Τρεις νεκροί Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά
Κόσμος

Γάζα: Τρεις νεκροί Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά

Οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν τρεις Παλαιστίνιους, ανάμεσά τους ένα 12χρονο αγόρι, και τραυμάτισαν περισσότερους από 126 στις διαδηλώσεις της Παρασκευής στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας του παλαιστινιακού θύλακα.

Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι κάποιοι από τους Παλαιστινίους που συμμετείχαν στις εβδομαδιαίες πορείες κοντά στον φράκτη ασφαλείας «εκτόξευαν εκρηκτικούς μηχανισμούς και χειροβομβίδες, κυλούσαν φλεγόμενα λάστιχα και πέταγαν πέτρες» στους ισραηλινούς στρατιώτες.

Μερικοί από τους διαδηλωτές πέρασαν τον φράκτη για να πετάξουν χειροβομβίδες σε ισραηλινό έδαφος πριν επιστρέψουν στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε.

Κατά τις εκτιμήσεις του ισραηλινού στρατού, περίπου 20.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες σε διάφορες τοποθεσίες κατά μήκος του φράκτης ασφαλείας που χωρίζει το Ισραήλ με τη Γάζα.

Την Πέμπτη ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέτζαμιν Νετανιάχου, ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ ενισχύει τα στρατεύματά του γύρω από τη Γάζα ως ένα προληπτικό μέτρο εναντίον των διαδηλώσεων και προειδοποίησε τη Χαμάς για «δριμύτατη» απάντηση σε περίπτωση επιθέσεων.

Τουλάχιστον 196 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά και άλλα κατασταλτικά μέσα στη Λωρίδα της Γάζας μετά την έναρξη, την 30ή Μαρτίου, της κινητοποίησης με τίτλο «Πορεία της Επιστροφής», ενώ ένας Ισραηλινός στρατιώτης έχει σκοτωθεί από πυρά Παλαιστίνιου ελεύθερου σκοπευτή.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, dpa, AFP

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet