Γαλλία – Γερμανία: Παράλληλα, περπατάνε παράλληλα… για την Ελλάδα
Κόσμος

Γαλλία – Γερμανία: Παράλληλα, περπατάνε παράλληλα… για την Ελλάδα

Αλέξης Τσίπρας: Βιώσιμη συμφωνία που να σέβεται τον ελληνικό λαό

«Είμαι έτοιμος για έναν έντιμο συμβιβασμό. Tο χρωστάμε στους πολίτες της Ευρώπης που θέλουν να τη δουν ενωμένη και όχι κατακερματισμένη. Μπορούμε να φτάσουμε σε συμβιβασμό σήμερα αν το θελήσουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στη σύνοδο των ηγετών της Ευρωζώνης.

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιού, στον οποίο είπε ότι για να υπάρξει συμφωνία πρέπει να το θέλουν όλες οι πλευρές. Η Ελλάδα, τόνισε, έχει αποδείξει ότι το θέλει.

Για να είναι βιώσιμη μια συμφωνία, επανέλαβε ο πρωθυπουργός, πρέπει να σέβεται τον ελληνικό λαό και τα όσα έχει περάσει τα τελευταία πέντε χρόνια.

Φρανσουά Ολάντ: Δεν υπάρχει προσωρινό Grexit

Η Γαλλία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρξει συμφωνία απόψε και να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, εφόσον το θέλει και η ίδια, δήλωσε προσερχόμενος στην καθοριστική Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. «Δεν υπάρχει προσωρινό Grexit» τόνισε, απαντώντας εμμέσως στην πρόταση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το διακύβευμα είναι αν η Ελλάδα αύριο θα είναι στην Ευρωζώνη ή όχι, δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, προσθέτοντας ότι σημασία έχει να δούμε ποια είναι η αντίληψή μας για την Ευρώπη, τόνισε.

Η Γαλλία -συμπλήρωσε- θα κάνει τα πάντα για να υπάρξει σήμερα συμφωνία και να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, εφόσον το θέλει και η ίδια. Αυτό θα επιτρέψει στην Ευρώπη να προχωρήσει, πρόσθεσε.

Δεν υπάρχει προσωρινό Grexit, υπάρχει ή Grexit ή παραμονή στην Ευρωζώνη, υπογράμμισε και επισήμανε ότι η Ελλάδα ή θα παραμείνει στην Ευρωζώνη ή δεν θα είναι μέλος της Ευρωζώνης, και σε αυτήν την περίπτωση η Ευρώπη οπισθοχωρεί και αυτό η Γαλλία δεν το θέλει.

Η Ελλάδα, σημείωσε, πρέπει να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να αποδείξει τάχιστα τη δέσμευσή της και τότε η Ευρώπη θα την υποστηρίξει.

Άνγκελα Μέρκελ: Η επιστοσύνη είναι πιο ουσιαστική από οποιοδήποτε νόμισμα

“Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, όχι μόνο γιατί έχει επιδεινωθεί πολύ η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, αλλά και γιατί έχει χαθεί η εμπιστοσύνη, που είναι κάτι πιο ουσιαστικό από ένα νόμισμα» δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος προσερχόμενη στη σύνοδο των ηγετών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

«Φαίνεται ότι δεν θα παραλάβουμε ένα ομόφωνο έγγραφο του Eurogroup που συνιστά έναρξη διαπραγματεύσεων» είπε η Άνγκελα Μέρκελ. «Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη».

«Δεν θα έχουμε συμφωνία με κάθε τίμημα» ξεκαθάρισε. «Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι τα πλεονεκτήματα υπερσταθμίζουν τα μειονεκτήματα, τόσο για το μέλλον της Ελλάδας όσο και για την Ευρωζώνη και τις αρχές της συνεργασίας μας».

«Αυτό σημαίνει ότι απόψε θα εξετάσουμε το εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις έναρξης διαπραγματεύσεων για ένα πρόγραμμα του ESM».

«Το κατά πόσο θα το πετύχουμε, αυτό μένει να φανεί» κατέληξε.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet