Γαλλία: Δακρυγόνα εναντίον διαδηλωτών κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης
Κόσμος

Γαλλία: Δακρυγόνα εναντίον διαδηλωτών κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης

Χρήση δακρυγόνων έκανε η γαλλική αστυνομία για να διαλύσει διαδηλωτές που είχαν αποκλείσει σήμερα ένα αμαξοστάσιο λεωφορείων στο Παρίσι, σε άλλη μια σύγκρουση ανάμεσα στις αρχές και τα συνδικάτα για τα σχέδια μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Η κινητοποίηση εναντίον της μεταρρύθμισης αυτής βρίσκεται σήμερα στην 29η ημέρα της και είναι η πιο μακροχρόνια απεργία στην εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων (SNCF) στη χώρα από το 1986, καθώς ξεπέρασε εκείνη του 1986-87.

Σήμερα κυκλοφορούσε στη χώρα κατά μέσο όρο μια αμαξοστοιχία υψηλής ταχύτητας (TGV) στις δύο. Για τις επιστροφές του Σαββατοκύριακου, που συμπίπτει με το τέλος της εορταστικής περιόδου του τέλους της χρονιάς, η SNCF έχει προβλέψει να κυκλοφορήσουν δύο TGV στις τρεις.

Στο μεταξύ, εικόνες του βίντεο ενός ρεπόρτερ του τηλεοπτικού δικτύου BFM που δημοσιοποιήθηκαν στο Twitter εικονίζουν την αστυνομία να εκτοξεύει δακρυγόνα εναντίον πλήθους διαδηλωτών στην είσοδο ενός αμαξοστασίου. Η αστυνομία δεν προέβη άμεσα σε σχόλιο.

Το συνδικάτο CGT έχει καλέσει σε περισσότερες απεργίες αυτόν τον μήνα, αφού ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υπογράμμισε ότι θα προχωρήσει στην υιοθέτηση των μεταρρυθμίσεών του στο συνταξιοδοτικό σύστημα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP/naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet