Γαλλία: «Πυροβόλησα κατά λάθος» λέει τώρα ο αστυνομικός που σκότωσε τον 22χρονο στη Νάντη
Κόσμος

Γαλλία: «Πυροβόλησα κατά λάθος» λέει τώρα ο αστυνομικός που σκότωσε τον 22χρονο στη Νάντη

Μια διαφορετική εκδοχή των γεγονότων έδωσε κατά την προφυλάκισή του ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε έναν 22χρονο το βράδυ της Τρίτης, στη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στη Νάντη, στη δυτική Γαλλία, υποστηρίζοντας ότι πυροβόλησε «χωρίς να το θέλει», δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του.

«Παραδέχθηκε ότι είχε κάνει μια δήλωση η οποία δεν ήταν σύμφωνη με την αλήθεια» στην πρώτη κατάθεσή του, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος του, Λοράν-Φρανκ Λιενάρ.

Ο αστυνομικός έχει προφυλακιστεί από χθες, Πέμπτη, το μεσημέρι, για «εκούσια βία από πρόσωπο θεματοφύλακα της δημόσιας αρχής που προκάλεσε τον θάνατο χωρίς πρόθεση».

Αυτή τη φορά «δήλωσε πως ήταν ένας πυροβολισμός κατά λάθος» στους ερευνητές της Γενικής Επιθεώρησης της εθνικής αστυνομίας, εξήγησε ο δικηγόρος του. Στις πρώτες καταθέσεις του είχε υποστηρίξει ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα.

«Αναμένουμε να οδηγηθεί στο δικαστήριο, το απόγευμα» είπε ο δικηγόρος.

Τον θάνατο του 22χρονου Αμπουμπακάρ Φ., ακολούθησαν από το βράδυ της Τρίτης τρεις νύχτες βίας σε συνοικίες της Νάντης με την πυρπόληση δημόσιων κτηρίων και αυτοκινήτων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP/naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet