Γαλλία: «Χαμένη» Κυριακή για τον Ολάντ
Κόσμος

Γαλλία: «Χαμένη» Κυριακή για τον Ολάντ

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα του οποίου ηγείται ο Φρανσουά Ολάντ και οι εταίροι του ηττήθηκαν στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή 30 Μαρτίου στη Γαλλία, συγκεντρώνοντας το 42% στο σύνολο των ψηφοφόρων, έναντι του 49% που έλαβαν οι συντηρητικοί.

Σύμφωνα με τα exit polls από την BVA που μετέδωσε η γαλλική τηλεόραση, εκτιμάται ότι πάνω από 100 πόλεις με περισσότερους από 10.000 κατοίκους επέλεξαν τις συντηρητικές πολιτικές δυνάμεις.

Τo ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο είχε σήμερα «τις υψηλότερες επιδόσεις στην ιστορία του στις δημοτικές εκλογές» στη Γαλλία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του FN Φλοριάν Φιλιπό.

Σύμφωνα με την BVA συγκέντρωσε ένα ποσοστό της τάξεως του 9%.

Το FN επικράτησε σε τουλάχιστον έξι πόλεις, μεταξύ τους η Μπεζιέ (νοτιοδυτική Γαλλία) και η Φρεζύς (νότια) και εξελέγησαν ίσως 1.200 δημοτικοί σύμβουλοι, δήλωσε η πρόεδρός του Μαρίν Λεπέν.

Ο Ζαν-Φρανσουά Κοπέ, ο αρχηγός του δεξιού αντιπολιτευόμενου κόμματος UMP, δήλωσε ότι το κόμμα του κατήγαγε «μεγάλη νίκη», επικρατώντας σε πολλές πόλεις στις οποίες μέχρι πρότινος είχε προβάδισμα το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Αντίθετα, η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ παραδέχθηκε ότι «τα αποτελέσματα δεν είναι καλά για την Αριστερά».

Σοσιαλίστρια δήμαρχος στο Παρίσι

Γαλλία Δήμαρχος ΠαρίσιΗ Αν Iνταλγκό υποψήφια του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος θα γίνει η πρώτη γυναίκα δήμαρχος στο Παρίσι, καθώς φέρεται να επικρατεί με 54,5% της Ναταλί Κοσιουσκό-Μοριζέ, υποψήφιας του κεντροδεξιού UMP για τον δήμο του Παρισιού, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ινστιτούτων Ifop και SAS για το τηλεοπτικό δίκτυο i-Tele.

Η 54χρονη Αν Iνταλγκό, το δεξί χέρι του απερχόμενου σοσιαλιστή δημάρχου Μπερτράν Ντελανοέ, επικράτησε της αντιπάλου της Ναταλί Κοσιουσκό-Μοριζέ, 40 ετών και συνεργάτη του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί, που είχε επικρατήσει στον πρώτο γύρο των εκλογών. Η Ν. Μοριζέ φέρεται να λαμβάνει ποσοστό 45,5% των ψήφων.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet