Γερμανία: Νέα προθεσμία, έως Κυριακή, για την «Τζαμάικα»
Κόσμος

Γερμανία: Νέα προθεσμία, έως Κυριακή, για την «Τζαμάικα»

Σήμερα συνεχίζονται οι διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), των Φιλελευθέρων (FDP) και των Πρασίνων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα κόμματα μπορούν να προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Οι συνομιλίες, οι οποίες σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί την Παρασκευή, έχουν παραταθεί τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή το βράδυ.

Χθες, οι αντιπροσωπείες των κομμάτων συμπλήρωσαν πάνω από επτά ώρες συνομιλιών, σε μια προσπάθεια να υπερβούν τα εμπόδια, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορούν κυρίως στο μεταναστευτικό, τα δημοσιονομικά, την πολιτική για το κλίμα και την ενέργεια.

Σε αυτό το πλαίσιο η καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις πρώτα με τους δύο επικεφαλής των Πρασίνων, την Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρτ και τον Τζεμ Έζντεμιρ και κατόπιν με τον αρχηγό του FDP, Κρίστιαν Λίντνερ, χωρίς τον Χριστιανοκοινωνιστή εταίρο της Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος φέρεται να προκαλεί τα σημαντικότερα προβλήματα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet