Γκάφα(;) – πρόκληση από το BBC προς την Κύπρο
Κόσμος

Γκάφα(;) – πρόκληση από το BBC προς την Κύπρο

Αίσθηση έχει προκαλέσει η κίνηση του BBC να αναφερθεί στα Κατεχόμενα -με αφορμή τις εκλογές της Κυριακής- με το όνομα «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

Η ανακήρυξη του ψευδοκράτους θεωρείται παράνομη από τον ΟΗΕ. Το κατεχόμενο βόρειο τμήμα της Κύπρου, το οποίο αυτοανακηρύχθηκε ανεξάρτητο το 1983, αναγνωρίζεται διεθνώς μόνον από την Τουρκία.

Τα Ηνωμένα Έθνη εξακολουθούν να αναγνωρίζουν την κυριαρχία της νόμιμης Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλη την επικράτεια του νησιού και έχουν ζητήσει από όλα τα κράτη-μέλη τους να μην αναγνωρίσουν το ψευδοκράτος.

Η αναφορά του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Βρετανίας σε «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» προκάλεσε αντιδράσεις.

Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Κοσμίδης, που εργαζόταν επί σειρά ετών στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC, έγραψε στο Twitter: «Το BBC φαίνεται ότι “αναγνώρισε” την κατεχόμενη από τους Τούρκους βόρεια Κύπρο – ντροπή για την άγνοια».

Αντιδράσεις μέσω Twitter

Σημειώνεται ότι τα υπόλοιπα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, όπως το Reuters και το Associated Press, σημείωσαν στις ανταποκρίσεις τους για τις εκλογές ότι η «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet