Δέκα μονάδες μπροστά ο Μπάιντεν έναντι του Τραμπ σε πρόσφατη δημοσκόπηση
zoulga.gr
Κόσμος

Δέκα μονάδες μπροστά ο Μπάιντεν έναντι του Τραμπ σε πρόσφατη δημοσκόπηση

Προβάδισμα 10 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έναντι του Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, που διεξήχθη στις 2 και 3 Οκτωβρίου, δηλαδή έναν μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ο Τζο Μπάιντεν καταγράφει τη μεγαλύτερη διαφορά έναντι του αντιπάλου του.

Η ψαλίδα μεταξύ των δύο υποψηφίων ανοίγει τη στιγμή που ο πρόεδρος των ΗΠΑ νοσηλεύεται με κορωνοϊό με αναλυτές να εκτιμούν ότι ίσως θα έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη συσπείρωση της κοινής γνώμης γύρω από το πρόσωπό του.

Ωστόσο, το 65% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση απάντησαν σχετικά με την ασθένεια του Ντόναλντ Τραμπ ότι ο πρόεδρος θα μπορούσε να είχε αποφύγει τον κορωνοϊό εάν είχε πάρει την πανδημία περισσότερο στα σοβαρά.

Μεταξύ των ενηλίκων που αναμένεται να ψηφίσουν στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, το 51% υποστηρίζει τον Μπάιντεν, ενώ το 41% δήλωσε ότι θα ψήφιζε υπέρ του Τραμπ.

Ποσοστό 4% θα επέλεγε υποψήφιο άλλου κόμματος και ένα άλλο 4% δήλωσε αναποφάσιστο.

Να σημειωθεί ότι η μέτρηση πραγματοποιήθηκε στις 2 και 3 Οκτωβρίου, δηλαδή λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι είναι θετικός στον ιό. Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές, αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πορεία προς τις εκλογές.

Πηγή: zougla.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet