Διεθνή ΜΜΕ: Νεκρός ο αρχηγός του Ι.Κ. σε επιχείρηση των ΗΠΑ στη Συρία
Κόσμος

Διεθνή ΜΜΕ: Νεκρός ο αρχηγός του Ι.Κ. σε επιχείρηση των ΗΠΑ στη Συρία

Ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, πιστεύεται ότι σκοτώθηκε σε επιχείρηση των αμερικανικών δυνάμεων στη Συρία μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, επικαλούμενα πηγές από τις ΗΠΑ, το Ιράκ και το Ιράν, την ώρα που ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, θα προβεί σε σημαντική ανακοίνωση στις 15.00 (ώρα Ελλάδας).

Το Ιράκ ενημερώθηκε από πηγές μέσα από τη Συρία ότι ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι σκοτώθηκε, δήλωσαν σήμερα δύο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Πηγές μας από τη Συρία επιβεβαίωσαν στην ομάδα της ιρακινής υπηρεσίας Πληροφοριών, που είχε αναλάβει τον εντοπισμό του Μπαγκντάντι, ότι αυτός σκοτώθηκε, μαζί με τον προσωπικό του σωματοφύλακα στην Ιντλίμπ, αφού εντοπίστηκε το κρησφύγετό του την ώρα που προσπαθούσε να απομακρύνει την οικογένειά του από την Ιντλίμπ προς τα τουρκικά σύνορα» επεσήμανε μία από τις πηγές.

O διοικητής μιας στρατιωτικής ομάδας στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ ανέφερε ότι ο Μπαγκντάντι πιστεύεται ότι σκοτώθηκε σε επιδρομή μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Αλλά και δύο Ιρανοί αξιωματούχοι, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ανέφεραν ότι έλαβαν πληροφορίες από τη Συρία ότι ο Μπαγκντάντι  είναι νεκρός.

Νωρίτερα, ο Τραμπ ανέφερε, με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter, ότι «μόλις συνέβη κάτι πολύ μεγάλο». Η αναγγελία της «σημαντικής ανακοίνωσης» από τον Αμερικανό πρόεδρο καταγράφεται λίγο αφότου, σύμφωνα με το Newsweek, ο Τραμπ ενέκρινε προ ημερών στρατιωτική επιχείρηση με στόχο τον επικεφαλής της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Όταν επικοινώνησε μαζί του το Γαλλικό Πρακτορείο, το αμερικανικό Πεντάγωνο περιορίστηκε να αναφέρει ότι δεν έχει κανένα σχόλιο να κάνει. Ωστόσο, Aμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, ότι οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ διεξήγαγαν έφοδο εναντίον του Μπαγκντάντι. Άλλοι αξιωματούχοι αρνήθηκαν να κάνουν σχόλια.

Το Newsweek, επικαλούμενο αξιωματικό του αμερικανικού στρατού ενήμερο για την έκβαση της επιχείρησης, μετέδωσε επίσης ότι ο Μπαγκντάντι σκοτώθηκε στην έφοδο.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από AFP, Reuters, ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet