Δουλέμπορος έριξε στους καρχαρίες πτώμα μετανάστη στη Μεσόγειο
Κόσμος

Δουλέμπορος έριξε στους καρχαρίες πτώμα μετανάστη στη Μεσόγειο

Δουλέμπορος έριξε στη θάλασσα, η οποία ήταν γεμάτη καρχαρίες, το πτώμα μετανάστη που είχε χάσει τη ζωή του κατά τον διάπλου της Μεσογείου. Ο θάνατος είχε προέλθει από την εισπνοή καυσίμων.

Ο εν λόγω δουλέμπορος συνελήφθη από την αστυνομία της Ραγκούζα, στη Σικελία, με την κατηγορία υποστήριξης της παράνομης μετανάστευσης, αλλά και για την εγκατάλειψη στην θάλασσα του πτώματος του άτυχου μετανάστη.

Οι αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στην Ιταλία συνεχίζονται σε αδιάκοπο ρυθμό: σύμφωνα με τις προβλέψεις των αρμόδιων αρχών, μέχρι σήμερα το βράδυ, ο συνολικός αριθμός των αποβιβάσεων από την αρχή του χρόνου, είναι πολύ πιθανόν να ξεπεράσει τις είκοσι χιλιάδες.

Οι περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες, όπως υπογραμμίζει ο ιταλικός Τύπος, έχουν δικαίωμα στην παροχή ασύλου, λόγω του ότι προέρχονται από περιοχές του πλανήτη στις οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη συγκρούσεις ή που δεν εγγυώνται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Οι ρυθμοί παροχής ου ασύλου, όμως, από τις ιταλικές αρχές, συνεχίζουν να είναι υπερβολικά αργοί.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet