Εκατόμβη νεκρών από σεισμό 7,3 Ρίχτερ στα σύνορα Ιράκ – Ιράν
Κόσμος

Εκατόμβη νεκρών από σεισμό 7,3 Ρίχτερ στα σύνορα Ιράκ – Ιράν

Τουλάχιστον 207 άτομα είναι ο τραγικός απολογισμός του φονικού σεισμού που έπληξε το απόγευμα της Κυριακής 12 Νοεμβρίου την περιοχή μεταξύ Ιράν και Ιράκ.

Σύμφωνα με το Guardian, ο απολογισμός των νεκρών τη Δευτέρα το πρωί ήταν 207 νεκροί και τουλάχιστον 1700 τραυματίες.

Στο Ιράν οι πόλεις που επλήγησαν περισσότερο είναι η Κασρ ι Σιρίν, στα σύνορα των δύο χωρών και η Αζγκαλέχ, περίπου σαράντα χιλιόμετρα βορειοανατολικά.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 25χλμ και το επίκεντρο στα 30χλμ. νοτιοδυτικά από την πόλη Χαλάμπζα.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 20:18 (ώρα Ελλάδας) και έπληξε περισσότερο το Ιράν.

Σε όλη την επαρχία, κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους όταν έγινε ο σεισμός προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές

«Εγκαθιστούμε τρεις καταυλισμούς» υποδοχής σεισμοπαθών στην περιοχή, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο αντικυβερνήτης της επαρχίας Κερμανσάχ.

Σύμφωνα με το IRNA, περίπου 30 συνεργεία με ειδικούς στις διασώσεις της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου στάλθηκαν κατεπειγόντως στο δυτικό Ιράν.

Ο Πιρ Χουσεΐν Κουλιβάντ, επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, σημείωσε ότι είναι «δύσκολο να σταλούν ομάδες διάσωσης σε (ορισμένα) χωριά διότι οι δρόμοι έχουν κοπεί (εξαιτίας) κατολισθήσεων» που προκάλεσε η σεισμική δόνηση.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της IRIB, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά Φδευτ΄λερα σήμερα στις επαρχίες Κερμανσάχ και Ιλάμ, που επλήγησαν από τον σεισμό.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στη νοτιοανατολική Τουρκία: Στο Ντιγιάρμπακιρ, κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους όταν σημειώθηκε η δόνηση, αλλά επέστρεψαν λίγο αργότερα.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet