Εκκένωση ελληνικής πρεσβείας στη Λιβύη
Κόσμος

Εκκένωση ελληνικής πρεσβείας στη Λιβύη

Σε εκκένωση της ελληνικής πρεσβείας στη Λιβύη αποφάσισε να προχωρήσει η κυβέρνηση. Η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ, στην οποία επιβαίνει ομάδα βατραχανθρώπων, απέπλευσε από το ναύσταθμο και αναμένεται σήμερα το πρωί να φθάσει στη Λιβύη.

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 75 ανθρώπινες σοροί, οι οποίες στην πλειονότητά τους ανήκαν σε στρατιώτες, βρέθηκαν στη Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύης έπειτα από δύο ημέρες σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα σε ισλαμιστές μαχητές και παραστρατιωτικές ομάδες που έχουν συμμαχήσει μαζί τους, από τη μια πλευρά και τις ένοπλες δυνάμεις από την άλλη, κατά τη διάρκεια των οποίων οι ισλαμιστές κατέλαβαν μια βάση του στρατού, όπως ανέφεραν η Ερυθρά Ημισέληνος της Λιβύης και ιατρικές πηγές.

Η Ερυθρά Ημισέληνος ανακάλυψε πάνω από 50 σορούς μέσα στη βάση αυτή, την οποία εγκατέλειψαν οι ειδικές δυνάμεις του στρατού χθες.

«Προσπαθούμε να τις βγάλουμε από τη βάση», δήλωσε ο Μοχάμεντ αλ Μισράτι της λιβυκής επιτροπής της Ερυθράς Ημισελήνου. Πηγές στα νοσοκομεία της πόλης δήλωσαν εξάλλου ότι διακομίστηκαν σε αυτά άλλα τουλάχιστον 25 πτώματα.

Αστάθεια στη χώρα του Καντάφι

Πρόκειται για το χειρότερο κύμα βίας των τελευταίων μηνών στην αφρικανική χώρα, η οποία αδυνατεί να σταθεί στα πόδια της και να προχωρήσει στη συγκρότηση μιας ισχυρής κυβέρνησης, με την υποστήριξη της πλειονότητας των φυλών ανά τη λιβυκή επικράτεια.

Η βίαιη απομάκρυνση του Μουαμάρ Καντάφι από την εξουσία το 2011, ύστερα από την επέμβαση του ΝΑΤΟ και την παροχή βοήθειας στους εξεγερμένους κατά τη λεγόμενη Αραβική Άνοιξη, άφησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό, βυθίζοντας στο χάος και στη βία εκτεταμένες περιοχές της Λιβύης. Ανασταλτικός παράγοντας στην εξομάλυνση της κατάστασης αποτελεί το γεγονός πως αρκετοί από τους μαχητές εκείνης της περιόδου κράτησαν τον βαρύ οπλισμό που είχαν στα χέρια τους, αρνούμενοι να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις της μεταβατικής κυβέρνησης.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet