Εκκενώθηκαν κτήρια στη Μόσχα λόγω απειλών για βόμβα
Κόσμος

Εκκενώθηκαν κτήρια στη Μόσχα λόγω απειλών για βόμβα

Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν σήμερα από το θέατρο Μπολσόι, το ξενοδοχείο Metropol, το εμπορικό κέντρο GUM στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, αλλά και από άλλους δημόσιους χώρους έπειτα από απειλές για τοποθέτηση βόμβας, μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα μια σειρά από ανώνυμα τηλεφωνήματα έχουν προκαλέσει πανικό σε εμπορικά κέντρα, σιδηροδρομικούς σταθμούς και δημόσια κτίρια ανά τη Ρωσία τους τελευταίους δύο μήνες και μέχρι στιγμής έχει αποδειχτεί ότι επρόκειτο για φάρσες και κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο πηγή της αστυνομίας, μετέδωσε ότι έως και 5.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το GUM και από το ξενοδοχείο Metropol. Το ίδιο πρακτορείο καθώς και το TASS, επίσης επικαλούμενα αστυνομικές πηγές, μετέδωσαν ότι εκκενώθηκε και το θέατρο Μπολσόι.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Reuters ότι η αστυνομία έχει αποκλείσει τον χώρο γύρω από το θέατρο και από το εμπορικό κέντρο.

Σύμφωνα με το TASS, οι θεατές κλήθηκαν να εγκαταλείψουν το θέατρο πριν από την έναρξη προγραμματισμένης παράστασης στις 1600 GMT (1800 ώρα Ελλάδος).

Ο Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ, ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας FSB, είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ότι οι αρχές γνωρίζουν την ταυτότητα των υπευθύνων και ότι πρόκειται για τέσσερις Ρώσους πολίτες που ζουν στο εξωτερικό και έχουν «συνεργούς» εντός της Ρωσίας.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet