Εμφύλιος στην Ανατ. Ουκρανία
Κόσμος

Εμφύλιος στην Ανατ. Ουκρανία

Χάος στην Ουκρανία. Οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ απελευθερώθηκαν μεν από τους φιλορώσους αυτονομιστές στο Σλαβιάνσκ, αλλά οι αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ φιλοκυβερνητικών και φιλορώσων στην Οδησσό και στο Κραματόρσκ είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο περίπου 60 ανθρώπων.

Στην Οδησσό έχασαν τη ζωή τους 43 άνθρωποι από ασφυξία καθώς εγκλωβίστηκαν στο αποκαλούμενο Κτήριο των Συνδικάτων στο οποίο έβαλαν φωτιά εθνικιστές Ουκρανοί. Τραυματίες 174.

Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια πορείας οπαδών τοπικής ομάδας ποδοσφαίρου μαζί με υποστηρικτές της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι με φιλορώσους αυτονομιστές.

Συλλυπητήρια Πούτιν αλλά και οργή

Μέσω του εκπροσώπου του, Ντιμίτρι Πρεσκόφ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έσπευσε να εκφράσει τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των περισσοτέρων από 40 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους χθες στην Οδησσό.

«Δυστυχώς, δεν μπορούμε να εκφράσουμε συλλυπητήρια στους υπευθύνους του Κιέβου, καθώς δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα», είπε ο Ντ. Πρεσκόφ.

«Ο κ. Πούτιν είναι αγανακτισμένος με τις ενέργειες των αρχών στο Κίεβο, που μπορούν να χαρακτηριστούν εγκλήματα», κατέληξε ο εκπρόσωπος.

ΗΠΑ: Απαράδεκτα τα όσα συνέβησαν στην Οδησσό

Ανακοίνωση για όσα συνέβησαν το απόγευμα της Παρασκευής 2 Μαΐου στην Οδησσό εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρντμεντ κάνοντας λόγο για «απαράδεκτα βίαια επεισόδια» και ζητώντας και από τις δύο πλευρές, Μόσχα και Κίεβο, να «αποκαταστήσουν την τάξη».

«Η βία και η αταξία που προκάλεσαν τόσους πολλούς θανάτους και παράλογους τραυματισμούς είναι απαράδεκτες» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση της εκπρόσωπου τύπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μέρι Χαρφ.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet