Εξακολουθεί η ένταση στην Κριμαία
Κόσμος

Εξακολουθεί η ένταση στην Κριμαία

Ένταση επικρατεί την Τετάρτη 19 Μαρτίου στην Κριμαία, με δύο ξεχωριστά επεισόδια να οξύνουν τα πνεύματα στη χερσόνησο, μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής 16 Μαρτίου στο οποίο οι κάτοικοι ψήφισαν υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία.

Στο πρώτο επεισόδιο υπήρξαν δύο νεκροί σε ουκρανικό στρατιωτικό ερευνητικό κέντρο στη Συμφερούπολη, ενώ στο έτερο περιστατικό φιλορώσοι διαδηλωτές εισέβαλαν σε βάση του ουκρανικού Ναυτικού στη Σεβαστούπολη.

Σημειώνεται ότι οι Αρχές στην Κριμαία έχουν καλέσει όλους τους Ουκρανούς στρατιώτες να αποχωρήσουν από τις βάσεις μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής 16 Μαρτίου και τις αποφάσεις του Ρωσικού Κοινοβουλίου για την προσχώρηση της Κριμαίας στη Ρωσία.

Την ίδια ώρα παραμένει η ένταση και στο διπλωματικό επίπεδο με τη Ρωσία και τη Δύση να επιμένουν η καθεμία στις θέσεις της.

Τι δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον

Χίλαρι Κλίντον για Κριμαία«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσπαθεί να ξαναγράψει τα σύνορα της Ευρώπης μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον κατά τη διάρκεια συνεδρίου που διοργανώθηκε από το Εμπορικό Επιμελητήριο του Μόντρεαλ .

«Ελπίζω να μην κάνει ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο. Η Κριμαία, στη λογική του Πούτιν, ήταν πάντα μέρος της Ρωσίας», δήλωσε η κ. Χ. Κλίντον.

«Αυτή η λογική θα μπορούσε να επεκταθεί όχι μόνο σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας , αλλά και σε άλλες περιοχές της Εσθονίας, της Λιθουανίας , της Λετονίας, της Υπερδνειστερίας. Υπάρχουν πολλά μέρη όπου βρίσκονται άτομα που προέρχονται από εθνοτικές ομάδες Ρώσων ή ρωσόφωνων», τόνισε η πρώην υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών. «Μετά την Ουκρανία και την υπόθεση της Κριμαίας και άλλες χώρες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μια ρωσική μετωπική επίθεση», προειδοποίησε η κ. Χίλαρι Κλίντον.

Rosneft: Δεν φεύγουμε από την Ουκρανία

Η Rosneft, η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ρωσίας, δεν σχεδιάζει να σταματήσει τις δραστηριότητές της στην Ουκρανία.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι το διυλιστήριο στο Λισιτσανσκ πραγματοποιεί προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης και θα ανοίξει και πάλι μόλις εξεταστεί η οικονομική βιωσιμότητά του.

«Η Rosneft δεν έχει υποχωρήσει και δεν σχεδιάζει να κάνει αλλαγές στην κλίμακα των δραστηριοτήτων της στην Ουκρανία», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: www.bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet