Επίθεση από καγκουρό δέχθηκαν τρία άτομα στην Αυστραλία
Κόσμος

Επίθεση από καγκουρό δέχθηκαν τρία άτομα στην Αυστραλία

Επίθεση από καγκουρό δέχθηκαν τρία άτομα στην Αυστραλία, με αποτέλεσμα μία γυναίκα, ηλικίας 64 ετών, να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Η Λίντα Σμιθ και ο σύζυγός της, Τζιμ, ταΐζουν καθημερινά περίπου 30 καγκουρό, τα οποία ζουν στο κτήμα τους, εξαιτίας της ξηρασίας που πλήττει τη χώρα.

Όμως, ένα αρσενικό καγκουρό, ύψους 1,80 μέτρου, επιτέθηκε στον Τζιμ Σμιθ, καθώς ο τελευταίος το τάιζε.

«Ο Τζιμ ήταν πεσμένος στο έδαφος και το καγκουρό συνέχιζε να τον κλοτσάει. Βγήκα για να τον βοηθήσω, να το τρομάξω με μια σκούπα, όμως εκείνο μου επιτέθηκε και η σκούπα έπεσε από τα χέρια μου» δήλωσε η Λίντα Σμιθ.

Ο 40χρονος γιος του ζευγαριού, μόλις αντιλήφθηκε τι συνέβαινε, έτρεξε να βοηθήσει τους γονείς του, χτυπώντας το ζώο με ένα φτυάρι.

Παρά τα τραύματα σε πνεύμονα και πλευρά, αλλά και την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, η Λίντα απηύθυνε έκκληση στις αρχές να μην σκοτώσουν το ζώο, καθώς «αντέδρασε, όπως ορίζει η φύση του». Εξήγησε δε, ότι τα αρσενικά καγκουρό μπορεί να γίνουν αρκετά επιθετικά κατά την περίοδο του ζευγαρώματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αυστραλία επιβιώνουν πάνω από 46 εκατομμύρια καγκουρό, με τις επιθέσεις εναντίον ανθρώπων να αποτελούν σπάνιο φαινόμενο.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από AFP, ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet