Επίθεση αυτοκτονίας φέρεται να ετοίμαζε ο 39χρονος στο Ορλί
Κόσμος

Επίθεση αυτοκτονίας φέρεται να ετοίμαζε ο 39χρονος στο Ορλί

Ένας 39χρονος με ιδιαίτερα βαρύ ποινικό μητρώο ήταν ο δράστης της απόπειρας επίθεσης που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού και προκάλεσε αναστάτωση, αλλά και μεγάλη ανησυχία στη Γαλλία. Ο άνδρας είχε πυροβολήσει και τραυματίσει αστυνομικό σε άλλο σημείο του Παρισιού νωρίτερα, στη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου.

Πρόκειται για τον Ζιγιέντ Μπεν Μπελγκασέμ, Γάλλο υπήκοο, ο οποίος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για ένοπλη ληστεία.

Στο ποινικό μητρώο του είχε επίσης άλλες κατηγορίες για εννιά αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, ενώ του είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, το 2015 είχε μπει στο στόχαστρο μιας έρευνας γιατί θεωρήθηκε ότι είχε «ριζοσπαστικοποιηθεί», όμως τότε δεν βρέθηκε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο.

Ο εισαγγελέας ανακοίνωσε ότι ο 39χρονος είχε μαζί του μία κάνουλα με βενζίνη, ενώ φώναξε προτού πέσει νεκρός ότι ήταν έτοιμος να πεθάνει για τον Αλλάχ.

Κανονικά λειτουργούν το νότιο και δυτικό terminal του αεροδρομίου Ορλί στο Παρίσι. Το αεροδρόμιο αναμένεται να λειτουργήσει πλήρως το πρωί της Κυριακής.

Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε το απόγευμα τόσο για τις αναχωρήσεις όσο και για τις αφίξεις στο Ορλί-Νότια που είχε κλείσει μετά την επίθεση.

Προηγήθηκε η επαναλειτουργία στο Ορλί-Δυτικά, τον άλλο τερματικό σταθμό του αεροδρομίου.

Είκοσι εννέα πτήσεις συνολικά άλλαξαν προορισμό, κατευθυνόμενες κυρίως προς το αεροδρόμιο «Σαρλ ντε Γκωλ».

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet