Επίθεση με μαχαίρι έξω από τα παλιά γραφεία του Charlie Hebdo – Δύο τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση
reader.gr
Κόσμος

Επίθεση με μαχαίρι έξω από τα παλιά γραφεία του Charlie Hebdo – Δύο τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση

Ο εφιάλτης της τρομοκρατικής επίθεσης στα παλιά γραφεία του σατυρικού περιοδικού Charlie Hebdo, τον Ιανουάριο του 2015, επέστρεψε. Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, δύο άνδρες, οι οποίοι έχουν συλληφθεί από τις γαλλικές αρχές, επιτέθηκαν με μαχαίρι εναντίον περαστικών έξω από τα παλιά γραφεία του εντύπου, τραυματίζοντας σοβαρά δύο άτομα.

Η επίθεση σε ένα απο τα πιο πολυσύχναστα σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, ξυπνώντας μνήμες από την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του εντύπου, τον Ιανουάριο του 2015, που στοίχισε τη ζωή σε συνολικά δώδεκα άτομα.

Ανάμεσα τους, το διευθυντή σύνταξης του Charlie Hebdo και τους περισσότερους απο τους πιο προβεβλημένους σκιτσογράφους του περιοδικού.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το αρχηγείο της Γαλλικής Αστυνομίας οι δράστες  της επίθεσης, αρχικά προσπάθησαν να διαφύγουν, συνελήφθησαν από άνδρες της αστυνομίας και του στρατού που ευθύς εξαρχής εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους. 

Προς το παρόν τα στοιχεία της ταυτότητας τους και τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν αδιευκρίνιστα από τις αρχές, αν και τα περισσότερα εκ των γαλλικών μέσων μαζικής ενημέρωσης αφήνουν να εννοηθεί ότι πρόκειται για ένα ακόμα «τυφλό» τρομοκρατικό χτύπημα, ανάλογα με αυτά του παρελθόντος που έχουν κοστίσει δεκάδες ανθρώπινες ζωές, από το 2015 έως και σημέρα.

Τα πρώτα τηλεγραφήματα του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων έκαναν λόγο για τέσσερις τραυματίες, δύο εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση.

Άλλωστε αυτό υποστήριξε αρχικά και ο Γάλλος πρωθυπουργός, Ζαν Καστέλ, με ανάρτησή του στο twitter.

Λίγη ώρα αργότερα πάντως επιβεβαιώθηκε ότι ο αριθμός των τραυματιών ήταν δύο, οι οποίοι και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet