Επιθετικοί “κλόουν” επιτίθενται και ληστεύουν στη Γαλλία
Κόσμος

Επιθετικοί “κλόουν” επιτίθενται και ληστεύουν στη Γαλλία

Επιθετικοί «κλόουν», με φρικιαστικές μάσκες, οπλισμένοι πολλές φορές με μαχαίρια, πιστόλια και ρόπαλα, έχουν σπείρει πανικό σε πολλές πόλεις της Γαλλίας, κυνηγώντας, κλέβοντας και ξυλοκοπώντας ανύποπτους περαστικούς.

Στην παραθαλάσσια πόλη της νότιας Γαλλίας Αγκντ, περίπου 15 «κλόουν» συνελήφθησαν σε χώρο στάθμευσης λυκείου επειδή, γελώντας υστερικά, κυνηγούσαν όσους περνούσαν από το σημείο, ενώ στη γειτονική Μαρσεγιάν, ένας «κλόουν» συνελήφθη για φθορές σε αυτοκίνητο.

Στο Μονπελιέ, μεταμφιεσμένος άνδρας χτύπησε έναν περαστικό 30 φορές με σιδερένια βέργα, ενώ στη συνέχεια του έκλεψε το πορτοφόλι.

Και άλλοι Γάλλοι πολίτες έχουν καταγγείλει εκφοβισμό και βιαιοπραγίες από μυστήριους «κλόουν».

Η γαλλική αστυνομία τονίζει ότι «από τα μέσα Οκτωβρίου, με αφορμή βίντεο στο Ίντερνετ, δημιουργήθηκε μια τάση για διατάραξη της κοινής ησυχίας και τάξης».

Η «τρέλλα με τους κλόουν» θεωρείται ότι άρχισε μέσω ενός βίντεο στο YouTube και ενός επεισοδίου της αμερικανικής σειράς “American Horror Story”, στο οποίο «πρωταγωνιστεί» δολοφόνος ονόματι Twisty.

Προβλήματα με επιθέσεις «κλόουν» είχαν στο παρελθόν τόσο η Μεγάλη Βρετανία, με 117 περιστατικά το 2013, όσο και οι ΗΠΑ, οι οποίες είχαν προχωρήσει σε συλλήψεις «κλόουν», κυρίως στην Καλιφόρνια.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet