Επικίνδυνη μετεκλογική ένταση στην Τουρκία με τέσσερις νεκρούς
Κόσμος

Επικίνδυνη μετεκλογική ένταση στην Τουρκία με τέσσερις νεκρούς

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις μετά τη δολοφονία Αϊτάν Μπαράν του επικεφαλής ισλαμιστικής οργάνωσης παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ντιγιάρμπακιρ, στη Νοτιοανατολική Τουρκία, ανέφεραν πηγές των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο Μπαράν πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ενώ έβγαινε από το γραφείο του στη συνοικία Σεχιτλίκ του Ντιγιάρμπακιρ. Η επίθεση εκτιμάται ότι θα πυροδοτήσει νέες εντάσεις στην περιοχή, που κατοικείται κυρίως από Κούρδους, δύο μόλις ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία.

Αμέσως μετά την επίθεση που δέχτηκε ο Μπαράν, μέλη της οργάνωσης Γενί Ιχιά Ντερ, της οποίας ήταν επικεφαλής, συγκεντρώθηκαν στο σημείο, άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα και συγκρούστηκαν με τους δημοσιογράφους που έσπευσαν στην περιοχή, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Δεν υπάρχει προς το παρόν καμία πληροφορία για τους τρεις νεκρούς. Νωρίτερα το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πάντα τους αυτόπτες μάρτυρες, μετέδωσε ότι τρεις δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν.

Οι πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαίωσαν τον θάνατο του Μπαράν. Η οργάνωση Γενί Ιχιά Ντερ συνδέεται με το ισλαμιστικό πολιτικό κόμμα Χούντα Παρ που στηρίζεται από συμπαθούντες της οργάνωσης Χιζμπουλάχ, η οποία δρούσε στην περιοχή τη δεκατία του 1990. «Έπεσε μάρτυρας», δήλωσε στέλεχος του Χούντα Παρ στο πρακτορείο Reuters, επιβεβαιώνοντας ότι τον πυροβόλησαν ενώ έβγαινε από τα γραφεία της οργάνωσης.

Την Παρασκευή τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), επίσης στο Ντιγιάρμπακιρ.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet