Επτά φορές ισόβια στον serial killer της Κύπρου
Κόσμος

Επτά φορές ισόβια στον serial killer της Κύπρου

Με διαδικασία εξπρές, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας έκρινε ένοχο τον 35χρονο Νίκο Μεταξά και για τις 12 κατηγορίες, 7 φόνους και 5 απαγωγές, κατόπιν δικής του παραδοχής. 

Ο Νίκος Μεταξάς οδηγήθηκε νωρίτερα το πρωί στο Κακουργιοδικείο υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και χωρίς τη συνοδεία δικηγόρου.

Στην απολογία του, ενώπιον δικαστηρίου, σύμφωνα με το philenews.com, ο Νίκος Μεταξάς λύγισε και με δάκρυα στα μάτια είπε: «Έχω διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα. Αναγνωρίζω τα εγκλήματά μου. Δεν μπορώ να πάω πίσω στον χρόνο. Μπορώ να βοηθήσω στην εξιχνίαση. Να παραδεχθώ ενοχή, να μη ζημιώσω άλλο την Κ.Δ. Συγνώμη στις οικογένειες των θυμάτων και στις ψυχές των θυμάτων. Τέλος, προς την κυπριακή κοινωνία που διερωτάται πώς ένα μέλος της μπορεί να διαπράξει αυτή την πράξη. Το ίδιο ερώτημα βασανίζει και εμένα, όμως δεν έχω βρει ακόμη την απάντηση. Γνωρίζω ότι αυτή βρίσκεται κάπου μέσα στο μυαλό μου, κομμάτια της τα αναγνωρίζω μέσα από οδυνηρές αναμνήσεις, τις οποίες προσπαθώ εδώ και δεκαετίες μάταια να ξεχάσω. Δεν έχω καταφέρει ακόμη μόνος μου να βρω μια ξεκάθαρη απάντηση».

Ο Μεταξάς παραδέχθηκε τους φόνους και των επτά θυμάτων, της 38χρονης Μαρί Ρόουζ, της 28χρονης Αριάν Παλάνας, της 30χρονης Κάχτα Ανού, της 36χρονης Λίβια Μπουνέα, της 8χρονης Έλενα Μπουνέα, της 29χρονης Μαρικάρ Βαλντέζ Αργκιολά και της 6χρονης Σιέρα.

Η Αστυνομία κατέθεσε επτά διαφορετικούς φακέλους, που αφορούν ξεχωριστά τις επτά δολοφονίες και ο ανακριτής της υπόθεσης ανέγνωσε στο δικαστήριο όλα τα γεγονότα, ενώ κατέθεσε και φωτογραφικό υλικό.

Ο 35χρονος Μεταξάς είναι αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη ποινή που επιβλήθηκε ποτέ στην Κύπρο, καθώς αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι επτά φορές ισόβια. Αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για βιασμό, παρέμβαση στη διαδικασία της έρευνας και προσπάθεια καταστροφής τεκμηρίων.

Πηγή: reader.gr, με πληροφορίες από Philenews.com, politis.com.cy

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet