Ε.Ε.: Κυρώσεις στη Λευκορωσία για την εκλογική νοθεία και τη βία
REUTERS/STRINGER
Κόσμος

Ε.Ε.: Κυρώσεις στη Λευκορωσία για την εκλογική νοθεία και τη βία

Η E.E. δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στη Λευκορωσία και σύντομα θα επιβάλει κυρώσεις σε πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην εκλογική νοθεία και την καταστολή των διαδηλώσεων, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Συγκεκριμένα, μετά το τέλος της έκτακτης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε., προκειμένου να συζητηθεί η αντίδραση της Ένωσης στις εκλογές της 9ης Αυγούστου στη Λευκορωσία, ο κ. Μισέλ ανέφερε ότι «Η Ε.Ε. θα επιβάλει σύντομα κυρώσεις σε έναν σημαντικό αριθμό προσώπων που ευθύνονται για τη βία, την καταστολή και την εκλογική νοθεία».

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο ανώτατος διπλωμάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο «στερείται δημοκρατικής νομιμότητας» έπειτα από μια εκλογική νίκη που δεν αναγνωρίζεται ενώ υπογράμμισε ότι η Ε.Ε. σκοπεύει να εκφράσει «καταδίκη και απόρριψη» του καθεστώτος Λουκασένκο.

Ο Λουκασένκο έδωσε εντολή στην αστυνομία να καταστείλει τις διαδηλώσεις

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο έδωσε σήμερα εντολή στην αστυνομία να καταστείλει τις διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα Μινσκ, σε μια ένδειξη κλιμάκωσης, έπειτα από μιάμιση εβδομάδα μαζικών διαδηλώσεων, κατά της διακυβέρνησής του.

«Δεν πρέπει να υπάρξουν άλλες ταραχές οποιουδήποτε είδους στο Μινσκ», δήλωσε ο Λουκασένκο σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Beta. «Ο κόσμος έχει κουραστεί. Ο κόσμος απαιτεί ειρήνη και ησυχία».

Ο Λουκασένκο έδωσε εντολή για αυστηροποίηση των ελέγχων στα σύνορα, προκειμένου να αποφευχθεί μια συρροή «μαχητών και όπλων». Οι εργαζόμενοι σε κρατικά ΜΜΕ, που παραιτήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις κυβερνητικές πολιτικές, δεν πρέπει να επαναπροσληφθούν, είπε.

Πηγή: naftemporiki.gr, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet