Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ: Τα αγγλικά χάνουν τη σημασία τους στην Ευρώπη
Κόσμος

Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ: Τα αγγλικά χάνουν τη σημασία τους στην Ευρώπη

Εν μέσω της έντασης Ε.Ε. – Βρετανίας πριν καλά – καλά ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, είπε ότι «αργά αλλά σταθερά, τα αγγλικά χάνουν σημασία στην Ευρώπη». Μάλιστα, ενώ επέλεξε να πει αυτή τη φράση στα αγγλικά, στη συνέχεια μίλησε γαλλικά, προσθέτοντας: «Στη Γαλλία γίνονται εκλογές και θέλω να γίνω κατανοητός».

Μιλώντας σε Ευρωπαίους διπλωμάτες στη Φλωρεντία, ο Γιούνκερ είπε ότι η Βρετανία επέλεξε να φύγει από την Ευρώπη, παρά τις ιστορικές επιτυχίες και τα πρόσφατα δείγματα οικονομικής ανάκαμψης στην Ε.Ε. «Οι Βρετανοί φίλοι μας αποφάσισαν να φύγουν από την Ε.Ε. και αυτό είναι τραγωδία» είπε.

Ο Γιούνκερ υποσχέθηκε να διαπραγματευτεί με τη Βρετανία με πλήρη διαφάνεια για την έξοδο από την Ε.Ε., σπεύδοντας να προσθέσει: «Δεν θα πρέπει να υπάρξει αμφιβολία ότι δεν είναι η Ε.Ε. εκείνη που εγκατέλειψε τη Βρετανία, αλλά η Βρετανία εκείνη που εγκατέλειψε την Ε.Ε.».

Οι δηλώσεις Γιούνκερ έρχονται μετά την παρέμβαση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος κάλεσε την Τερέζα Μέι να δείξει «μετριοπάθεια και σεβασμό» στις διαπραγματεύσεις.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας σε μία κίνηση – έκπληξη κατηγόρησε την Ε.Ε. για παρέμβαση στη διαδικασία των βρετανικών εκλογών, κατηγορίες που απορρίπτουν οι Βρυξέλλες.

Η ένταση αυξήθηκε μετά την -καταστροφική, όπως αναφέρουν πηγές και δημοσιεύματα- συνάντηση Μέι – Γιούνκερ στο Λονδίνο.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet