Ζ. Γκάμπριελ: Με Ερντογάν, η Τουρκία δεν θα ενταχθεί ποτέ στην Ε.Ε.
Κόσμος

Ζ. Γκάμπριελ: Με Ερντογάν, η Τουρκία δεν θα ενταχθεί ποτέ στην Ε.Ε.

Η Τουρκία δεν θα γίνει ποτέ χώρα – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο την κυβερνά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ χθες Πέμπτη, 24 Αυγούστου, ενώ καταλόγισε στον Τούρκο πρόεδρο ότι δεν αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Όπως δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ μιλώντας στη Bild, «είναι σαφές ότι με αυτή την κατάσταση, η Τουρκία δεν θα γίνει ποτέ μέλος της Ε.Ε.». «Όχι επειδή δεν τη θέλουμε, αλλά επειδή η τουρκική κυβέρνηση και ο Ερντογάν κινούνται με ταχύτητα προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτά που πρεσβεύει η Ευρώπη», εξήγησε ο ίδιος.

Οι εταίροι της Τουρκίας στη Δύση εκφράζουν φόβους ότι οι νέες, σαρωτικές εξουσίες που απέκτησε ο κ. Ερντογάν στο δημοψήφισμα του Απριλίου σημαίνουν ότι η Τουρκία απομακρύνεται από τις δημοκρατικές αξίες.

Ο κ. Ερντογάν αντιτείνει ότι η μετατροπή του τουρκικού πολιτεύματος σε προεδρικό ήταν απαραίτητη για την αντιμετώπιση των σοβαρών προκλήσεων για την ασφάλεια της Τουρκίας τόσο εντός της χώρας όσο και πέραν των συνόρων της.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ και Reuters

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet