ΗΠΑ: Έστειλαν πακέτο με δηλητηριώδη ουσία στον Λευκό Οίκο με παραλήπτη τον Τραμπ
Κόσμος

ΗΠΑ: Έστειλαν πακέτο με δηλητηριώδη ουσία στον Λευκό Οίκο με παραλήπτη τον Τραμπ

Επιστολή που περιείχε μία δηλητηριώδη ουσία και η οποία είχε ως παραλήπτη τον Ντόναλντ Τραμπ εστάλη στον Λευκό Οίκο, με τους πράκτορες να εντοπίζουν το ύποπτο πακέτο προτού υπάρξει κάποιος κίνδυνος.

Το πακέτο περιείχε τη δηλητηριώδη ουσία ρικίνη και εστάλη νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα έχοντας ως παραλήπτη τον Αμερικανό πρόεδρο, με τους πράκτορες του Λευκού Οίκου να το εντοπίζουν προτού υπάρξει πρόβλημα.

Μάλιστα το πακέτο εξετάστηκε δύο φορές προκειμένου να διαπιστωθεί η παρουσία ρικίνης. Αυτή είναι βέβαια η κλασική διαδικασία, αφού όλα τα πακέτα και οι επιστολές που στέλνονται στον Λευκό Οίκο ταξινομούνται και ελέγχονται πριν φθάσουν εκεί.

Το περιστατικό ερευνούν το FBI και οι μυστικές υπηρεσίες.

Η ρικίνη είναι μία εξαιρετικά ισχυρά τοξική πρωτεΐνη που χρησιμοποιείται σε τρομοκρατικές ενέργειες. Εάν κάποιος την καταναλώσει μπορεί να του προκαλέσει ναυτία, εμετούς, εσωτερική αιμορραγία στο στομάχι και στο έντερο, που οδηγεί σε ανεπάρκεια του ήπατος, της σπλήνας και των νεφρών, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο από κατάρρευση του κυκλοφορικού συστήματος.

«Το FBI και οι μυστικές υπηρεσίες μας ερευνούν ύποπτη επιστολή που έλαβε η αμερικανική κυβέρνηση. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν το περιστατικό εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια», αναφέρει μία ανακοίνωση του FBI που εστάλη στο CNN.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet