ΗΠΑ για Β. Κορέα: Θα αλλάξουν όλα αν γίνει δοκιμή βόμβας υδρογόνου
Κόσμος

ΗΠΑ για Β. Κορέα: Θα αλλάξουν όλα αν γίνει δοκιμή βόμβας υδρογόνου

«Θα αλλάξουν τα δεδομένα» αν η Βόρειος Κορέα πραγματοποιήσει μια δοκιμή βόμβας υδρογόνου πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό και η Ουάσινγκτον αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά την απειλή, χωρίς όμως να προσδίδει «τόση βάση» στο να προχωρήσει η Πιονγκιάνγκ σε μια τέτοια ενέργεια, δήλωσε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

«Υπάρχουν κάποιοι παλληκαρισμοί που θεωρούνται δεδομένοι όταν έχουμε να κάνουμε με τη Βόρειο Κορέα», δήλωσε ο αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ στο πρακτορείο Ρόιτερς, προσθέτοντας ωστόσο ότι «είμαστε αναγκασμένοι σε κάποιον βαθμό να λάβουμε σοβαρά αυτή την απειλή».

Ο αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, τόνισε ότι υπάρχουν ερωτήματα κατά πόσον η Βόρειος Κορέα έχει τη δυνατότητα να διεξάγει μια τέτοια δοκιμή, αλλά αρνήθηκε να διευκρινίσει πώς οι ΗΠΑ θα απαντούσαν απέναντι σε μια τέτοια προοπτική.

«Θα ήταν μια αλλαγή δεδομένων, κατά μία έννοια», είπε χαρακτηριστικά. «Αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται να δώσουμε τόση βάση σε αυτό αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Ο ηγέτης της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ειρωνεύτηκε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον μεταξύ άλλων «ψυχικά διαταραγμένο», ενώ διεμήνυσε ότι θα τον κάνει «να πληρώσει ακριβά» τις απειλές τις οποίες εκτόξευσε εναντίον της χώρας του, κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η Πιονγιάνγκ θα εξετάσει τα «πιο σκληρά αντίμετρα στην ιστορία» μετά την «πιο θηριώδη κήρυξη πολέμου στην ιστορία» που έκανε ο Τραμπ, ανέφερε ο Κιμ, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η προειδοποίηση του προέδρου των ΗΠΑ ότι η χώρα του ίσως αναγκαστεί να «καταστρέψει τελείως» τη Βόρεια Κορέα «με έπεισαν, αντί να με τρομάξουν ή να με σταματήσουν, ότι ο δρόμος που έχω επιλέξει είναι ο σωστός και είναι αυτός που πρέπει να ακολουθήσω μέχρις εσχάτων», σημείωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε -μάλλον σπάνια- ανακοίνωση γραμμένη σε πρώτο πρόσωπο που μετέδωσε το πρακτορείο. Πρόσθεσε ότι θα κάνει τον Τραμπ «να πληρώσει ακριβά για την ομιλία του».

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet