ΗΠΑ: Στηρίζουμε την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης
Κόσμος

ΗΠΑ: Στηρίζουμε την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης

Το μήνυμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να στηρίζουν την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης στέλνει ο αρμόδιος για τις θρησκευτικές ελευθερίες πρεσβευτής των ΗΠΑ, Σαμ Μπράουνμπακ.

Μια μέρα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ιστορική σχολή, ο κ. Μπράουνμπακ σημείωσε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν διαχρονικά την επαναλειτουργία της Σχολής. «Το έχουμε κάνει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Δεν μπορώ να σας αναφέρω ότι έχει σημειωθεί πρόοδος όσον αφορά την επίτευξη αυτού του στόχου. Αλλά, υποστηρίζουμε ότι το σχολείο πρέπει να είναι ανοιχτό και θα συνεχίζουμε να το υποστηρίζουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ ανέφερε ότι είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, καθώς το πρώτο ταξίδι που πραγματοποίησε στο εξωτερικό με τη σημερινή του ιδιότητα ήταν στην Τουρκία με σκοπό να παρακολουθήσει τη δίκη του ευαγγελικού πάστορα Άντριου Μπράνσον, η κράτηση του οποίου είχε προκαλέσει κραδασμούς στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη στάση που τήρησε ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας στο θέμα της αυτοκεφαλίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, ο κ. Μπράουνμπακ είπε ότι η διοικητική αυτοδιάθεση των θρησκευτικών κοινοτήτων αποτελεί θέση αρχής για τις ΗΠΑ.

Τέλος, αναγνώρισε ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει οδηγήσει σε ορισμένου είδους πιέσεις και διαβεβαίωσε ότι η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να παρέχει τη στήριξη της με κάθε δυνατό τρόπο.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet