ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο δημοσιεύει τρία βίντεο με «UFO»
EPA/MICHAEL REYNOLDS
Επιστήμη & Τεχνολογία

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο δημοσιεύει τρία βίντεο με «UFO»

Τρία βίντεο, στα οποία εικονίζονται πιλότοι του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ να συναντούν άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα, έδωσε τη Δευτέρα 27/4 στη δημοσιότητα το Πεντάγωνο.

Τα ασπρόμαυρα βίντεο, τα οποία σύμφωνα με το Πεντάγωνο εικονίζουν «ανεξήγητα εναέρια φαινόμενα», είχαν προηγουμένως διαρρεύσει και δημοσιεύτηκαν προκειμένου να αποφευχθεί «όποια παρανόηση μπορεί να δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη σχετικά με την αλήθεια ή μη των εικόνων που ήδη έχουν διαδοθεί ή για το αν υπάρχουν ή όχι και άλλες», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Το ένα βίντεο χρονολογείται από τον Νοέμβριο του 2004 και τα άλλα δύο από τον Ιανουάριο του 2015. Αμφότερα κυκλοφορούσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφότου δημοσιεύτηκαν από τους New York Times.

Στο πρώτο βίντεο, του 2004, σύμφωνα με τους New York Times, δύο πιλότοι εντόπισαν ένα ορθογώνιο αντικείμενο, το οποίο αρχικά αιωρείτο πάνω από το νερό και στη συνέχεια επιταχύνθηκε με τεράστια ταχύτητα. «Δεν έχω ξαναδεί τέτοια ταχύτητα», δήλωσε ο ένας εκ των δύο πιλότων, ο Ντέιβιντ Φρέβορ, στους New York Times.

Στα βίντεο του 2015 εικονίζονται αντικείμενα που κινούνται γρήγορα στον ουρανό, ένα εκ των οποίων περιστρέφεται στον αέρα. «Κοίτα αυτό, φίλε! Περιστρέφεται!», ακούγεται να λέει ο πιλότος.

Η δημοσιοποίηση των βίντεο από το Πεντάγωνο είναι βέβαιο ότι θα πυροδοτήσει νέες εικασίες για την πιθανή επαφή των ανθρώπων με εξωγήινα όντα.

Ο Χάρι Ριντ, πρώην γερουσιαστής της Νεβάδας, όπου βρίσκονται οι άκρως μυστικές εγκαταστάσεις της «Ζώνης 51» της Πολεμικής Αεροπορίας, δήλωσε «χαρούμενος» που το Πεντάγωνο τελικά δημοσίευσε τις εικόνες αυτές. Σημείωσε ωστόσο ότι «αυτό μόλις που ξύνει λίγο την επιφάνεια των ερευνών και της διαθέσιμης τεκμηρίωσης». «Οι ΗΠΑ θα πρέπει να το κοιτάξουν σοβαρά και επιστημονικά αυτό, αλλά και όλες τις πιθανές επιπτώσεις για την εθνική ασφάλεια. Ο αμερικανικός λαός αξίζει να είναι ενημερωμένος», τόνισε.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από Guardian

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet