ΗΠΑ: 16χρονη μαύρη νεκρή από πυρά αστυνομικών στο Οχάιο
reader.gr
Κόσμος

ΗΠΑ: 16χρονη μαύρη νεκρή από πυρά αστυνομικών στο Οχάιο

Οργή και αναστάτωση έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου μιας ανήλικης μαύρης κοπέλας από πυρά αστυνομικών στις ΗΠΑ. Πρόκειται για την Μακάια Μπράιαντ -μόλις 16 ετών- που έπεσε νεκρή λίγη ώρα πριν εκδοθεί η ετυμηγορία για τον δολοφόνο του Τζορτζ Φλόιντ

Σύμφωνα με την αστυνομία, απάντησαν σε κλήση που έκανε λόγο για μια ύποπτη που ήταν οπλισμένη με μαχαίρι και αποπειράθηκε να τραυματίσει κόσμο. Πλάνα από τις κάμερες, που φορούσαν πάνω τους οι αστυνομικοί και προβλήθηκαν σε δελτίο ειδήσεων, δείχνουν μια γυναίκα να κρατάει μαχαίρι.

Η Χέιζελ Μπράιαντ, που δήλωσε θεία του θύματος, είπε στην «Columbus Dispatch» πως η νεαρή ζούσε σε κέντρο υποδοχής ανηλίκων και ενεπλάκη σε διένεξη με κάποιο άλλο πρόσωπο στο κέντρο αυτό.

Επέμεινε, ωστόσο, πως η έφηβη είχε ήδη πετάξει κάτω το μαχαίρι που είχε πάνω της προτού την πυροβολήσει επανειλημμένως αστυνομικός, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας. Η πληροφορία αυτή δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθεί.

Οργή για τη στάση της αστυνομίας

Η εφημερίδα «The Columbus Dispatch» ανέφερε ότι πλήθος διαδηλωτών είχε συγκεντρωθεί κοντά σε σπίτι στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης όπου εκτυλίχθηκε το περιστατικό.

Ο δήμαρχος του Κολόμπους, Άντριου Γκίνθερ, επιβεβαίωσε το περιστατικό, τονίζοντας μέσω Twitter πως «μια νεαρή γυναίκα έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή της».

https://twitter.com/i/status/1384665305037877249

Οι αστυνομικοί που επενέβησαν φόραγαν κάμερες, οι οποίες λειτουργούσαν. Το Γραφείο Έρευνας για Ποινικές Υποθέσεις του Οχάιο (Ohio Bureau of Criminal Investigation, BCI) έχει αναλάβει την υπόθεση, πρόσθεσε ο δήμαρχος.

«Θα μοιραστούμε όσες πληροφορίες μπορούμε αμέσως μόλις είναι διαθέσιμες», υποσχέθηκε ο δήμαρχος μέσω Twitter. «Ζητώ από τους κατοίκους να παραμείνουν ήρεμοι και να επιτρέψουν στο BCI να ερευνήσει το γεγονός».

Δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις περιστάσεις υπό τις οποίες σκοτώθηκε η νεαρή. Η γενική αστυνομική διεύθυνση του Κολόμπους δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για την υπόθεση.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet