ΗΠΑ: 7χρονος κολύμπησε κόντρα σε ισχυρό ρεύμα για μία ώρα και έσωσε πατέρα και αδελφή
Pixabay
Κόσμος

ΗΠΑ: 7χρονος κολύμπησε κόντρα σε ισχυρό ρεύμα για μία ώρα και έσωσε πατέρα και αδελφή

Ένα 7χρονο αγοράκι από τη Φλόριντα των ΗΠΑ αποδείχτηκε… δεινός κολυμβητής αφού κατάφερε να κολυμπήσει κόντρα σε ένα ισχυρό ρεύμα επί μία συνεχόμενη ώρα και να φτάσει στην όχθη ποταμού, προκειμένου να ζητήσει βοήθεια για να σωθεί ο πατέρας και η 4χρονη αδερφή του. 

Σύμφωνα με το Associated Press, ο πατέρας του 7χρονου κολυμβητή Στίβεν Πουστ, είπε στο κανάλι «Jax4» ότι βρισκόταν με τα παιδιά του στο ποτάμι, ενώ η βάρκα ήταν αγκυροβολημένη στην όχθη και οι τρεις τους ψάρευαν, την Παρασκευή 28 Μαΐου. Ο 7χρονος Τσέις Πουστ είπε ότι το ρεύμα ήταν αρκετά ισχυρό για τη μικρή του αδερφή, την Άμπιγκεϊλ, που φορούσε σωσίβιο αλλά δεν μπορούσε να κρατηθεί στη βάρκα. «Φοβήθηκα πολύ» είπε ο Τσέις στο «Jax4».

Ο πατέρας βούτηξε στο ποτάμι για να πιάσει την 4χρονη Άμπιγκεϊλ, ενώ ο Τσέις ξεκίνησε να κολυμπά προς την όχθη. «Τους είπα ότι τους αγαπώ, επειδή δεν ήμουν σίγουρος για το τι θα συμβεί», ανέφερε ο πατέρας. «Προσπάθησα να μείνω και με τους δυο τους», συμπλήρωσε.  Ο Τσέις ξεκίνησε να κολυμπά κουνώντας τα χέρια και τα πόδια του, αλλά και σε ύπτια θέση προκειμένου να μην κουραστεί. «Το ρεύμα ήταν από την αντίθετη πλευρά και το να κολυμπήσεις προς την όχθη ήταν πολύ δύσκολο», είπε ο Τσέις που κολυμπούσε για μία ώρα προκειμένου να ζητήσει βοήθεια. 

Ο 7χρονος, αφού έφτασε μετά από μία ώρα στην όχθη του ποταμού, κατευθύνθηκε στο κοντινότερο σπίτι για να ζητήσει βοήθεια. Πυροσβέστες από το τμήμα του Τζάκσονβιλ, αλλά και αστυνομικοί, εντόπισαν τον πατέρα και την κόρη περίπου ένα μίλι μακριά από τη βάρκα τους. «Ούρλιαζα για βοήθεια και κουνούσα τα χέρια μου ελπίζοντας ότι κάποιος θα μας ακούσει. Ο Τσέις έφτασε στην όχθη και έφερε βοήθεια και μας έσωσε τη ζωή», είπε ο πατέρας.  Σύμφωνα με τον πυροσβέστη Έρικ Προσίμερ, ο 7χρονος και ο πατέρας του δεν φορούσαν σωσίβια. Ο νόμος στις ΗΠΑ προβλέπει ότι τα παιδιά κάτω των 6 ετών πρέπει να φορούν σωσίβια. 

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet