Η βία επέστρεψε στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ
Κόσμος

Η βία επέστρεψε στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν χθες μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στο Χονγκ Κονγκ, αφότου δεκάδες χιλιάδες πολίτες ξεχύθηκαν για μία ακόμη φορά στους δρόμους, προκειμένου να διαδηλώσουν ειρηνικά και να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση να αποσύρει το επίμαχο νομοσχέδιο που θα επιτρέπει την έκδοση υπόπτων στην Κίνα.

Η πορεία, η οποία συνεχίστηκε έως αργά τη νύχτα, ήταν η πρώτη μετά τη βίαιη εισβολή των διαδηλωτών στο κοινοβούλιο, την περασμένη Δευτέρα, η οποία καταδικάστηκε τόσο από την κυβέρνηση της Κίνας όσο και από την κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ. Το επίμαχο νομοσχέδιο έχει πυροδοτήσει δεκάδες ογκώδεις διαδηλώσεις τους τελευταίους μήνες.

Η διαδήλωση πήρε βίαιη τροπή αργά το βράδυ χθες, όταν διαδηλωτές άρχισαν να φωνάζουν «Φύγε τώρα, φύγε τώρα», σύμφωνα με την «Guardian», και οι αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν να κινούνται εναντίον τους. Η αστυνομία έκανε χρήση γκλομπ και περικύκλωσε τους διαδηλωτές, ρίχνοντας αρκετούς στο έδαφος. Συνολικά συνελήφθησαν έξι άτομα.

Οι διοργανωτές της πορείας, οι οποίοι είχαν πάρει άδεια από την αστυνομία, εκτιμούν ότι χθες συμμετείχαν περί τις 230.000 πολίτες στις διαδηλώσεις,  ενώ η αστυνομία εκτιμά ότι ήταν πολύ λιγότεροι – 56.000.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet