Η Γαλλία βγάζει στρατιώτες στους δρόμους για μεγαλύτερη ασφάλεια
Κόσμος

Η Γαλλία βγάζει στρατιώτες στους δρόμους για μεγαλύτερη ασφάλεια

Ο στρατός θα αναπτύξει «τις επόμενες ώρες» στη Γαλλία «200 με 300 επιπλέον στρατιώτες» για να ενισχυθεί η ασφάλεια των δημόσιων χώρων, μετά τις τρεις αιματηρές επιθέσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη χώρα, ανακοίνωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

«Θέλουμε να προστατεύσουμε και να καθησυχάσουμε τους Γάλλους και να τους πούμε ότι οι κρατικές υπηρεσίες έχουν κινητοποιηθεί», δήλωσε ο κ. Βαλς, μετά το πέρας μιας έκτακτης συνεδρίασης στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί που έχουν σχέση με την ασφάλεια.

«Πρέπει να κινητοποιηθεί το σύνολο των υπηρεσιών ασφαλείας και δικαιοσύνης», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας. Για να γίνει αυτό «200 με 300 επιπλέον στρατιώτες θα αναπτυχθούν τις επόμενες ώρες» στους δρόμους και «θα αυξηθεί ο αριθμός των περιπολιών» στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, διευκρίνισε ο ίδιος.

Οι στρατιώτες αυτοί θα προστεθούν στους «780 χωροφύλακες και στρατιώτες που κινητοποιούνται βάσει του σχεδίου Vigipirate», που τίθεται σε εφαρμογή στη Γαλλία στη διάρκεια εορτασμών ή ειδικών απειλών.

Οι περιπολίες «θα γίνονται κατά προτεραιότητα σε πολυσύχναστα μέρη: εμπορικές περιοχές, κέντρα πόλεων, σιδηροδρομικοί σταθμοί και μέσα μεταφοράς», διευκρίνισε ο κ. Βαλς.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ επανέλαβε ότι οι τρεις επιθέσεις που σημειώθηκαν από το Σάββατο στη χώρα «δεν συνδέονται μεταξύ τους, προφανώς». «Όμως υπάρχει μια ακολουθία και αυτό δικαιολογεί μεγαλύτερη επαγρύπνηση», πρόσθεσε.

«Δεν πρέπει να υποκύψουμε στον πανικό, στον φόβο», επεσήμανε ο κ. Ολάντ, ενώ σημείωσε ότι μόνο η επίθεση του Σαββάτου είχε «τρομοκρατικό χαρακτήρα».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet