Η Τουρκία ετοιμάζει την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» – Στέλνει πολεμικό… μήνυμα
Κόσμος

Η Τουρκία ετοιμάζει την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» – Στέλνει πολεμικό… μήνυμα

Μεγάλη στρατιωτική άσκηση ετοιμάζει η Τουρκία στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Όπως αναφέρει το sigmalive.com, η εφημερίδα «Υeni Safak» επισημαίνει ότι είναι ναυτική και αεροπορική άσκηση και προγραμματίζεται από τις 27 Φεβρουαρίου ως τις 3 Μαρτίου.

Η άσκηση, σύμφωνα με το sigmalive.com, θα πραγματοποιηθεί μέσα στην τουρκική υφαλοκρηπίδα, η οποία, ωστόσο, περιλαμβάνει και περιοχές που θεωρούνται αμφιλεγόμενες από Ελλάδα και Κύπρο και σκοπό θα έχει να δώσει ένα μήνυμα για τις προθέσεις της Άγκυρας προς την Αθήνα.

Η «Γαλάζια Πατρίδα» αναμένεται να είναι «η μεγαλύτερη πρόβα πολέμου», σχολιάζει η «Υeni Safak» «ενάντια στις προσπάθειες της Ελλάδας και της Κύπρου για ναυτική υπεροχή και κατοχή στις εν λόγω θάλασσες».

Η εφημερίδα υπενθυμίζει, επίσης, τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού, Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, περί «462 τ.χλμ. Γαλάζιας Πατρίδας», και υπογραμμίζει ότι στην άσκηση θα λάβει μέρος και το Πολεμικό Ναυτικό αλλά και η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας.

«Η τουρκική άσκηση θα αποτελεί απάντηση στην επίδειξη δύναμης που θα προσπαθήσουν να κάνουν την ίδια περίοδο με αντίστοιχη κοινή άσκηση η Ελλάδα, η Κύπρος, η Αίγυπτος και το Ισραήλ», αναφέρει η εφημερίδα, ενώ σημειώνει ότι «Ελλάδα και Κύπρος, που προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα στην ανατολική Μεσόγειο, αναμένεται να παρακολουθήσουν με μεγάλη προσοχή την άσκηση».

«Με την άσκηση αυτή, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα ενισχύσουν την κυριαρχία τους στην 462 τετραγωνικών χιλιομέτρων θάλασσα και θα απευθύνει μία σαφή προειδοποίηση σε όσους προετοιμάζουν χάρτες εισβολής», καταλήγει το δημοσίευμα της «Υeni Safak».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet