Η φονική πυρκαγιά στην Καλιφόρνια συνεχίζει να καίει: 58 οι νεκροί, τουλάχιστον 100 οι αγνοούμενοι
Κόσμος

Η φονική πυρκαγιά στην Καλιφόρνια συνεχίζει να καίει: 58 οι νεκροί, τουλάχιστον 100 οι αγνοούμενοι

Τους 56 έφτασαν οι νεκροί από την πυρκαγιά στη Βόρεια Καλιφόρνια και ακόμα δύο έχουν καταγραφεί στη φωτιά που μαίνεται στη νότια Καλιφόρνια.

Οι σοροί άλλων οκτώ θυμάτων βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης σε μια πόλη της βόρειας Καλιφόρνιας, μεγάλο μέρος της οποίας απανθρακώθηκε από δασική πυρκαγιά την περασμένη εβδομάδα και περιοχές γύρω από αυτήν.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, το γραφείο του σερίφη της Κομητείας Μπιούτ, του Κόρι Χόνι, έδωσε στη δημοσιότητα κατάλογο με τα ονόματα 100 και πλέον ανθρώπων που συγγενείς τους ανέφεραν ότι αγνοούνται. Στην πλειονότητά τους είναι άνω των 65 ετών.

Οι περισσότεροι αγνοούνται από την Πάρανταϊς, μια πόλη 27.000 κατοίκων, μεγάλο μέρος της οποίας μετατράπηκε σε αποκαΐδια τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης, οπότε και ξέσπασε η φωτιά.

Πάνω από 8.800 κτήρια, τα περισσότερα από αυτά σπίτια, καταστράφηκαν τελείως μέσα και γύρω από την Πάρανταϊς.

Οι εντολές απομάκρυνσης κατοίκων από τις εστίες τους παραμένουν σε ισχύ για περίπου 50.000 ανθρώπους.

Η φωτιά ενισχύθηκε από ισχυρούς ανέμους και εξαπλώθηκε ταχύτατα στα δένδρα και τη βλάστηση που μετατράπηκαν σε καύσιμο για τις φλόγες, πολύ περισσότερο εξαιτίας της παρατεταμένης ξηρασίας στην Πολιτεία. Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα. Ορισμένοι λένε ότι μπορεί να οφείλεται στην πλημμελή συντήρηση ηλεκτροφόρων καλωδίων, με υπαιτιότητα μιας εταιρείας ηλεκτροδότησης της περιοχής.

Η καταστροφή έπληξε την Κομητεία Μπιούτ, ενώ ταυτόχρονα μαίνονταν πολλές ακόμη πυρκαγιές, κυρίως η λεγόμενη Woolsey Fire, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους, κατέστρεψε πάνω από 400 κτήρια και εκτόπισε 200.000 κατοίκους σε βουνά και λόφους κοντά στην ακτή του Μάλιμπου, δυτικά του Λος Άντζελες.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet