Θρίλερ στη Νέα Ζηλανδία: Εντοπίστηκε οπλοστάσιο στο σπίτι 54χρονου – Τον βρήκαν μαχαιρωμένο
Κόσμος

Θρίλερ στη Νέα Ζηλανδία: Εντοπίστηκε οπλοστάσιο στο σπίτι 54χρονου – Τον βρήκαν μαχαιρωμένο

Συναγερμός σήμανε στη Νέα Ζηλανδία μετά την ανακοίνωση των Αρχών για την εύρεση οπλοστασίου που κατείχε ένας άνδρας στο Κράιστσερτς στον απόηχο του μακελειού στην πόλη με 50 νεκρούς. 

Οι Αρχές της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσαν ότι διενεργούν έρευνα για τον ύποπτο θάνατο ενός άνδρα, έπειτα από παρατεταμένη αναμέτρηση με την αστυνομία στην Κράιστσερτς. Η υπόθεση για την ώρα δεν θεωρείται ότι συνδέεται με το μακελειό της 15ης Μαρτίου σε δύο τεμένη της πόλης αυτής της Νέας Ζηλανδίας, ωστόσο οι αρχές αφήνουν ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο.

Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας βρήκε και κατάσχεσε το βράδυ της Τρίτης πολλά όπλα στο σπίτι του 54χρονου άνδρα, στο πλαίσιο επιχείρησης στην οποία αποφάσισε να προχωρήσει έπειτα από καταγγελία που δέχθηκε για την «ύποπτη συμπεριφορά» του. Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου εντόπισαν τα ξημερώματα τον ίδιο τον άνδρα μέσα στο αυτοκίνητό του, στη συνοικία Ρίτσμοντ Παρκ, κι άρχισαν διαπραγματεύσεις μαζί του που διήρκεσαν τρεις ώρες.

Οι αστυνομικοί τελικά προσέγγισαν το αυτοκίνητο, για να διαπιστώσουν ότι ο άνδρας έφερε σοβαρό τραύμα από μαχαίρι. Πέθανε λίγη ώρα αργότερα. Η αστυνομία αγνοεί πώς τραυματίστηκε ο άνδρας αφού μέσα στο όχημα δεν βρέθηκαν ούτε όπλα, ούτε εκρηκτικά. «Διενεργείται κατεπείγουσα έρευνα για να εξακριβωθεί εάν ο θανών αποτελούσε απειλή για τους πολίτες», ανέφερε η αστυνομία.

Διευκρίνισε ότι θα συνεχίσει να μελετά προσεκτικά όλα τα στοιχεία για να εξακριβώσει εάν υπάρχει οποιαδήποτε σύνδεση με τη σφαγή που διαπράχθηκε την Παρασκευή 15 Μαρτίου σε δύο τεμένη της Κράιστσερτς, όπου 50 πιστοί σκοτώθηκαν από τα πυρά του Μπρέντον Τάραντ.

«Σε αυτό το στάδιο δεν έχουμε κανένα αποδεικτικό στοιχείο για οποιαδήποτε εμπλοκή του άνδρα στις επιθέσεις της 15ης Μαρτίου, όμως αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία προς εξακρίβωση στην έρευνα», επέμεινε η αστυνομία.

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Αρντέρν, εξάλλου διέταξε τη Δευτέρα να διενεργηθεί έρευνα σε εθνικό επίπεδο για τις επιθέσεις, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν η αστυνομία και οι υπηρεσίες πληροφοριών θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει την αιματοχυσία.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet