Ιαπωνία: Περισσότεροι από 100 οι νεκροί από τις «ιστορικές» βροχοπτώσεις
Κόσμος

Ιαπωνία: Περισσότεροι από 100 οι νεκροί από τις «ιστορικές» βροχοπτώσεις

Ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από «ιστορικά» επίπεδα καταρρακτώδους βροχής στην Ιαπωνία ανέβηκε στους 94 τη Δευτέρα, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να υπερβαίνει τους 100.

Σχεδόν 2 εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να να έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, ενώ δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σωστικών συνεργείων μάχονται με τη λάσπη, το νερό και τα ερείπια για να αναζητήσουν επιζώντες που έχουν κολλήσει στα σπίτια τους.

Οι βαρύτερες βροχοπτώσεις, οι μεγαλύτερες που παρατηρήθηκαν στην Ιαπωνία εδώ και δεκαετίες έχουν προκαλέσει καταστροφές σε μεγάλα τμήματα της χώρας, ιδιαίτερα στα νοτιοδυτικά, όπου αγνοούνται 58 άνθρωποι.

Περισσότεροι από 50.000 μέλη της δύναμης αυτοάμυνας, αστυνομικοί, πυροσβέστες και προσωπικό ακτοφυλακής, με τη βοήθεια ελικοπτέρων και σκαφών, προσπαθούσαν να διασώσουν ανθρώπους από κτίρια.

Την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018, ο πρωθυπουργός Shinzo Abe δήλωσε ότι οι προσπάθειες για τον εντοπισμό εκείνων που εξακολουθούν να είναι αγνοούμενοι έχουν μετατραπεί σε «αγώνα ενάντια στον χρόνο».

Σε μια από τις πιο δραματικές διασώσεις, οι ασθενείς και το προσωπικό -ορισμένοι ακόμα φορώντας τις πυτζάμες τους- βγήκαν από το μπαλκόνι ενός νοσοκομείου στην πόλη Κουρασίκι την Κυριακή.

Οι υπάλληλοι δήλωσαν ότι 170 ασθενείς και προσωπικό είχαν εκκενωθεί από το νοσοκομείο, ενώ ο δημόσιος ραδιοφωνικός σταθμός NHK αργότερα δήλωσε ότι περίπου 80 άνθρωποι εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένοι.

Οι βροχές είναι η χειρότερη καταστροφή που σχετίζεται με τις καιρικές συνθήκες στην Ιαπωνία, καθώς δύο τυφώνες χτύπησαν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2011, σκοτώνοντας περίπου 100 άτομα. Ο αριθμός των νεκρών είναι υψηλότερος από αυτόν το 2014, όταν περισσότεροι από 70 άνθρωποι πέθαναν από κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις στη Χιροσίμα.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet