Ινδία: Δεκάδες πτώματα θυμάτων του κορωνοϊού ξεβράζονται στο Γάγγη
reader.gr
Κόσμος

Ινδία: Δεκάδες πτώματα θυμάτων του κορωνοϊού ξεβράζονται στο Γάγγη

Εκατοντάδες πτώματα που είχαν θαφτεί δίπλα από τον Γάγγη στην Ινδία, κατά τη διάρκεια της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού, επιπλέουν στο ποτάμι μετά τους μουσώνες. 

Οι πλημμύρες εξαιτίας των μουσώνων, αποκάλυψαν τους ρηχούς τάφους, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Δεκάδες σοροί ανθρώπων που έχασαν τη μάχη με την COVID-19, επιπλέον στον ποταμό. 

«Τα πτώματα έπεσαν στο ποτάμι και επέπλεαν στο νερό. Οι τοπικές Αρχές κανονίζουν αποτεφρώσεις. Όμως καθώς η στάθμη του νερού στον ποταμό ανεβαίνει, πολλά πτώματα θα καταλήξουν στο νερό και υπάρχει περίπτωση να μολυνθεί», αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο. 

Πιστεύεται πως οι σοροί ανήκουν σε ανθρώπους που εξέπνευσαν τον Απρίλιο και τον Μάιο, όταν η Ινδία αντιμετώπισε μια έκρηξη των μολύνσεων, τις οποίες τα γεμάτα νοσοκομεία δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν. Οικογένειες που δεν μπορούσαν να πληρώσουν το ποσό για την παραδοσιακή αποτέφρωση, έθαψαν τους νεκρούς τους κοντά στον ποταμό και το αποτέλεσμα σήμερα σοκάρει.

Στην Ινδία ο αριθμός των μολύνσεων από SARS-CoV-2 παραμένει υψηλός, με  46.148 κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ 979 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή. Συνολικά, 396.730 άνθρωποι έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή στην Ινδία, σε σύνολο 30,27 εκατομμυρίων κρουσμάτων.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet