Ινδία – Κορωνοϊός: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων – Άλμα στους θανάτους
reader.gr
Κόσμος

Ινδία – Κορωνοϊός: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων – Άλμα στους θανάτους

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ 386.000 και πλέον κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού καταγράφηκε στην Ινδία μέσα σε 24 ώρες.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας στην Ινδία ανακοίνωσε χθες (30/4) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 386.452 κρούσματα του κορωνοϊό -που είναι νέο «μαύρο» παγκόσμιο ρεκόρ- ενώ ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 που υπέκυψαν αυξήθηκε αλματωδώς, κατά 3.498. Τουλάχιστον, μειώθηκε ελαφρά σε σχέση με το εθνικό ρεκόρ της προηγουμένης (3.645 θάνατοι), αλλά παρέμεινε σε τρομακτικά υψηλό επίπεδο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ινδία έχει καταγράψει κάπου 7,7 εκατομμύρια μολύνσεις από τα τέλη του Φεβρουαρίου, όταν άρχισε να επιταχύνεται το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, που έχει βυθίσει τη γιγαντιαία χώρα της Ασίας σε υγειονομική κρίση άνευ προηγουμένου. Είχαν χρειαστεί έξι μήνες για να καταγραφούν τα προηγούμενα 7,7 εκατ. κρούσματα.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην Ινδία έχει πλέον φθάσει τους 208.330 θανάτους, ενώ οι μολύνσεις έχουν ξεπεράσει τα 18,7 εκατομμύρια. Αρκετοί ειδικοί εκτιμούν ότι ο πραγματικός απολογισμός είναι ακόμα πιο βαρύς.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet