Ινδονησία: Στους 436 οι νεκροί του φονικού σεισμού
Κόσμος

Ινδονησία: Στους 436 οι νεκροί του φονικού σεισμού

Τους 436 φθάνουν οι νεκροί από τον φονικό σεισμό στο νησί Λομπόκ της Ινδονησίας, σύμφωνα με τον νέο απολογισμό που ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές, προσθέτοντας ότι τα συνεργεία διάσωσης εξακολουθούν να ανασύρουν σορούς από τα ερείπια.

Δεκάδες χιλιάδες σπίτια, τεμένη και επιχειρήσεις καταστράφηκαν από τη σεισμική δόνηση μεγέθους 6,9 βαθμών που σημειώθηκε στο τουριστικό νησί στις 5 Αυγούστου, μια εβδομάδα έπειτα από άλλον σεισμό που είχε προκαλέσει τουλάχιστον 17 θανάτους.

«Τα συνεργεία έρευνας και διάσωσης εξακολουθούν να απομακρύνουν θύματα που καταπλακώθηκαν από καταρρεύσεις κτηρίων και κατολισθήσεις εδάφους» που προκάλεσε ο σεισμός της 5ης Αυγούστου, δήλωσε εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών, Σαουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον στους 436, διευκρίνισε. Από αυτούς, 259 άνθρωποι έχουν ταυτοποιηθεί.

Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 387 νεκρούς. Οι περισσότεροι θάνατοι σημειώθηκαν στο βόρειο Λομπόκ (374), ενώ θύματα υπήρξαν επίσης σε άλλες περιοχές του νησιού και στο γειτονικό νησί Μπαλί. Περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι τραυματίστηκαν και σχεδόν 353.000 κάτοικοι εκτοπίστηκαν, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό.

Πηγή: ΑΜΠΕ, AFP

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet